E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 'anlaşma' beklentisi ile düştü---

Altın 'anlaşma' beklentisi ile düştü

Altın 'anlaşma' beklentisi ile düştü
09 Ekim 2013 - 08:46 borsagundem.com

Altın, ABD'de siyasetçilerin borç limiti ve kapanma konusunda anlaşmaya varabileceği beklentisi ile düştü

Altın, ABD'li yasakoyucuların borç limiti ve hükümetin kapanması konusunda anlaşmaya varabileceği ve bunun sonucunda ekonomideki iyileşme ile birlikte Fed'in teşvikleri azaltmasının yolunun açılabileceği beklentileri ike birlikte, son bir haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi.
Spot altın son dört günde üç kez düştü ve yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 1,316.73 dolara kadar düştükten sonra, Singapur saati ile 12:28'de ons başına 1,317.13 dolara geldi. Fiyatlar dün 1,330.57 dolar ile 1 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra, yatırımcıların exchange traded fonlarında (ETF) satış yapmaları ile birlikte düşük kapandı.
Altın bu yıl, Fed'in ekonomideki iyileşme ile birlikte aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile yüzde 21 değer kaybetti. Beyaz Saray, Başkan Barack Obama'nın, yasakoyucuların kapanmayı ve borç limitini artırma konusunu çözmelerinin ardından Cumhuriyetçiler ile konuşmak istediği birşey olduğunu kaydetmesi ile birlikte, Fed başkanlığı için, merkez bankasının daha önce görülmemiş büyüklükteki teşvik programının kilit mimarı Janet Yellen'ı aday göstermeye hazırlanıyor.
Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Victor Thianpiriya, "Altın, ABD'de süregelen kapanma ve borç tavanının artırılması müzakerelerinden henüz güvenli liman alımlarını alamadı. Bu durum, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar'ın er ya da geç anlaşmaya varacağına olan piyasa beklentisini yansıtıyor," dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)