E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın artık başlı başına bir para birimi---

Altın artık başlı başına bir para birimi

Altın artık başlı başına bir para birimi
20 Eylül 2012 - 13:54 borsagundem.com

Deutsche Bank analistleri, altının artık dolara karşı yükselen sıradan bir emtia değil, başlı başına bir "para birimi" olduğunu söyledi

Küresel belirsizlik, emtiayı risk iştahı açık ve kapalı anlarda farklı şekilde etkiliyor. İyi haberler, emtiayı genellikle destekler ve doları zayıflatırken, kötü haberler her iki varlık sınıfını da istisnalar dışında tam tersi yönde etkiliyor. Ancak altının, diğer emtiadan farklı tablolar çizmesiyle, bu genelleme artık "geçmişte" kalacak gibi görünüyor.
Altının artık dolar karşısında tersine hareket eden diğer emtia gruplarından biri olmadığını söyleyenDeutsche Bank'ın analistleri Daniel Brebner ve xiao Fu, değerli metalin artık başlı başına bir "para birimi" gibi bir "hayat sürdürmeye" başladığını savundu.
Merkez bankalarının altın talepleri de bu trendi hararetlendiriyor.
İki analistin raporunda, altının emtia sepetinde sınıflandırılmasına rağmen aslında resmi olarak tanınan bir değişim aracı olduğuna dikkat çekildi. Analistler, dünyanın en büyük merkez bankalarının, altını rezervlerinin bir parçası olarak tutmasından ötürü değerli metalin bir para birimi statüsüne sahip olduğunu yazdı.
Gevşek para politikalarının da kağıt paraları zayıflamasından ötürü doların cazip bir seçenek hâline geldiğini belirten analistler, altının onsunun 2013'ün ilk yarısında 2 bin dolara ulaşağını öngördü.
Fed'in 3. tur tahvil alım programını ilan etmesinin ardından altın, 1,770 dolardan 6 ayın zirvesine tırmandı.
Birçok başka uzman da Fed, parasal genişleme uyguladıkça altının kazançlarını sürdüreceğini düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)