E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ayı piyasasına girdi---

Altın ayı piyasasına girdi

Altın ayı piyasasına girdi
17 Mayıs 2012 - 16:34 borsagundem.com

Yunanistan´ın eurodan çıkacağı korkularının yatırımcıları nakde yöneltmesiyle altın geçen yıl gördüğü rekor seviyelere göre beşte bir değer kaybetti

Yunanistan´ın eurodan çıkacağı korkularının yatırımcıları nakde yöneltmesiyle altın geçen yıl gördüğü rekor seviyelere göre beşte bir değer kaybetti.
Altın vadeli kontratları geçen yaz görülen seviyelere kıyasla yüzde 21 gerilemiş durumda. Haziran teslimatlı altın kontratları bir varlığın yüzde 20 ve üzerinde gerilemesiyle oluşan ayı piyasası sinyali veriyor.
Altın için spot fiyat yüzde 19.5 düşüş ile ayı piyasasına çok yaklaşmış durumda. Fiyatlardaki düşüş Euro Bölgesi borç krizinin hız kazanmasıyla tetiklendi, yatırımcılar altın varlıklarını nakde çevirdi.
Altın genelde ekonomik çalkantı dönmelerinde güvenli liman olarak görülse de insanlar başka zararlarını kapatabilmek için altın satabiliyorlar. Geçen yıl yaşanan iki keskin satış dalgasının da bundan kaynaklandığı düşünülmüştü.
Marketfield Asset Management başkanı Michael Aronstein, "Altın da bir riskli varlık. Sekiz ya da 10 yıl önce risk aldıysanız çok para kazandınız." dedi.
Bloomberg´e konuşan Aronstein, gerçek bir güvenli limanın İşviçre Frangı ya da dolar olduğunu kaydetti. Marex Spectron´dan David Govett, "Bir aşamada iyileşme göreceğiz ama bu euroya bağlı olduğundan uzun süre gerçekleşemeyebilir. " dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)