E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın ayın en düşük seviyesinde ---

Altın ayın en düşük seviyesinde

Altın ayın en düşük seviyesinde
11 Şubat 2013 - 14:37 borsagundem.com

Altın, Asya'daki tatilin talebi düşürmesinin etkisi ile bu ayın en düşük seviyesine geriledi

Altın, Asya'da yeniyıl tatili dolayısıyla bu hafta boyunca fiziki talebin azalacağı spekülasyonu ile, Londra'da bu ayın en düşük seviyesine geriledi.
Hindistan'ın ardından 2011 yılının ikinci en büyük altın alıcısı Çin ve Asya piyasalarının büyük bölümü bu haftaki tatil dolayısıyla kapalıydı. Altın, ABD'den Çin'e, önemli ülkelerin ekonomik büyümeyi desteklemek için daha fazla adım atacakları taahhüdü ile, 2012 yılını da yükselişle geceçerek 12 yıl üst üste yukarı yönde hareket ettikten sonra, bu yıl yüzde 0.8 düştü. Japonya Merkez Bankası'nın potansiyel başkan adaylarından Haruhiko Kuroda, bugün Tokyo'da yaptığı açıklamada, ilave parasal teşviklerin bu yıl için makul olabileceğini söyledi.
New York'ta Barclays Plc analisti Suki Cooper, "Çin piyasasının bu hafta kapalı olması, diğer bölgelerden gelen talebin, doldurulması gereken daha büyük çaplı bir boşluğa sahip olacağı anlamına geliyor ve bu da fiyatlarda kırılgan bir taban olduğunu işaret ediyor," dedi ve "Düşük faizler ve küresel bilanço genişlemesi dikkate alındığında, daha geniş anlamda makro ortam, altın fiyatları için destekleyici olmaya devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın yüzde 0.4 düşüşle, Londra saati ile 11:08'de ons başına 1,661.11 dolara geriledi. Fiyatlar 1,659.75 dolar ile 31 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,663.90 dolara geldi.
Altın, bazı madencilik şirketlerinin ürünlerini satmak için kullandıkları Londra sabah fiksinginde ons başına 1,663.50 seviyesindeydi. Metal 8 Şubat'ta öğleden sonra 1,668.25 dolar seviyesinden fiks edilmişti. Londra merkezli Dünya Altın Konseyi, ülkelerin yıllık altın talebini gösteren çeyrek dönem raporunu bu hafta açıklayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)