E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın batıdan doğuya kayacak---

Altın batıdan doğuya kayacak

Altın batıdan doğuya kayacak
26 Haziran 2014 - 11:50 borsagundem.com

Çin Altın Birliği, altının batıdan doğuya küresel akışının 20 yıl kadar daha süreceğini açıkladı

Çin Altın Birliği, Çin'i dünyanın en büyük tüketicisi yapan altının batıdan doğuya küresel akışının 20 yıl kadar daha süreceğini açıkladı. Birlik bu duruma sebep olarak da yükselen gelirlerin talebi artırmasını gösterdi.

Birlik'in genel sekreteri Zhang Bingnan, 2013'te rekor kırarak 1.176.4 tona çıkan Çin'in tüketiminin bu sene aşağı yukarı aynı olmasını beklediğini söyledi. Londra merkezli Dünya Altın Konseyi'ne göre Çin geçen sene, dünya altın tüketiminin yüzde 28'ini teşkil etti.

Çin'de altın satışları geçen yıl fiyatların yüzde 28 azalmasının ardından artışa geçti Bu da Avrupa tüketiminin gerilediği bir dönemde Çin'i Hindistan'ın yerine geçirerek dünyanın büyük altın alıcısı yapmıştı. Konsey'in Nisan tahminine göre, artan Çin nüfusunun zenginleşmesi, talebi önümüzdeki 4 yılda yüzde 25 artıracak. 

Singapur'da konuşan Zhang'in tahminleri şöyleydi: '' Batı'da doğudan daha fazla altın olması bu durumun bir 10-20 yıl değişmemesi anlamına geliyor. Sıradışı bir olay yaşanmaması halinde; Çin, Hindistan veya diğer gelişen ülkelerde gelirlerini artması, altın talebinde de aynı etkiyi yapacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)