E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın beklentilerle dalgalanıyor!---

Altın beklentilerle dalgalanıyor!

Altın beklentilerle dalgalanıyor!
10 Aralık 2013 - 08:21 borsagundem.com

Altın, veriler ve yetkililerin açıklamaları sonrası şekillenen Fed beklentileri ile dalgalanıyor

Altın, yatırımcıların Fed'in, istihdam piyasasındaki iyileşme işaretlerinden ve bir Fed politika yapıcısının azaltım işaretleri vermesinden sonra, varlık alımlarını azaltıp azaltmayacağını değerlendirmeleri ile birlikte dalgalı bir seyir izledi.

Spot altın gün içinde en az yüzde 0.2 yükselip düştükten sonra, yüzde 0.2 değer kazanarak, Singapur saati ile 12:20'de, ons başına 1,242.55 dolara çıktı. Bu yıl oy kullanma hakkına sahip St. Louis Fed Başkanı James Bullard, dün yaptığı açıklamada, istihdam piyasasındaki kazançlarla birlikte, varlık alımlarının azaltılma ihtimalinin arttığını söyledi.

Altın bu yıl, ekonomideki iyileşme ile birlikte Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını azaltmaya başlayacağı spekülasyonuna bağlı olarak yüzde 26 değer kaybetti ve 13 yılda ilk kez yıllık bazda kayba yöneldi. Geçen hafta ABD'de açıklanan veri, tarım dışı istihdamın Kasım ayında 203,000 ile beklenenin üzerinde arttığını gösterdi. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 17-18 Aralık'ta toplanacak.

INTL FCStone analisti Edward Meir, bilgilendirme notunda, "Altın piyasasında şimdi ile Fed'in politika açıklamasının yapılacağı zaman arasında çok şey olacağını düşünmüyorum," dedi ve "Altının Fed'in niyetlerini açık etmesine nasıl tepki vereceği halen belli değil. Altın hala aşağı yönde kırmaya duyarlı" şeklinde görüş bildirdi.

Altın 6 Aralık'ta, dünyanın ikinci en büyük altın tüketicisi Çin'de artan talebe ilişkin işaretlerle, 5 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesi olan 1,210.61 dolardan sıçrama yaptı. Şanghay Altın Borsası'nda, gösterge spot kontrat olan yüzde 99.99 saflıktaki altının işlem hacmi dün 14,063 kilogram ile 28 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.6 yükselerek, ons başına 1,241.80 dolara çıktı ve yükselişini ikinci güne taşıdı. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 44 altındaydı.

Spot gümüş, dün son bir haftanın zirvesi olan ons başına 19.9972 dolara çıktıtan sonra, yüzde 0.2 düşerek 19.8319 dolara indi. Platin yüzde 0.2 kazançla ons başına 1,377.20 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.2 değer kazanarak ons başına 737.41 dolara ulaştı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)