E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir ayın dibinde---

Altın bir ayın dibinde

Altın bir ayın dibinde
15 Temmuz 2014 - 08:08 borsagundem.com

Altın, 1 ayın en düşük seviyesinin üstünde tutunurken yatırımcılar ise SPDR'daki varlıklarını artırdı

Altın, bu yılın en büyük düşüşünün talebi destekleyebileceğine dair spekülasyonlar ile birlikte 1 ayın en düşük seviyesinin üstünde tutunuyor. Altın destekli en büyük ETF'deki varlıklar Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Külçe altının onsu yüzde 0.2 kadar yükselişle 1,309.61 dolardan alıcı buldu ve Singapur'da yerel saatle 11.04'te 1,307.19 dolar oldu. Kıymetli metal dün 19 haziran tarihinden beri en düşük seviye olan 1,303.10 dolara geriledi, öncesinde ise yüzde 2.4 kayıpla Aralık ayından bu yana en büyük düşüşü göstermişti.

Federal Reserve'in teşvikleri azaltıyor olmasına rağmen SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları 2013'teki geri çekilmeden bu yana yüzde 41 sıçradı. Varlıklar dün 8.68 ton artışla 808.73 tona yükselirken Ekim 2012'den bu yana en büyük tonaj artışı oldu. Fed Başkanı Janet Yellen bugün kanun yapıcılara açıklamalarda bulunurken faiz artırımın zamanlaması ile ilgili de ipuçları verebilir.

Wing Fung Financial Group Ltd analisti Sarah Xie konu ile ilgili "Yellen'ın sunumu Fed politikasına dair içeriden daha fazla bilgi verme olasılığı taşıyor. Düşük seviyelerden bir mikta alım fırsatı olabilir. Bununla birlikte ise altın hisse yükselişin baskısının altında kalmayı sürüdürecektir. Portekiz'e dair endişeler gevşedi, jeopoltik tansiyon da yükselecekmiş gibi durmuyor." yorumunda bulundu.

Altın dün gerilerken Avrupa ve ABD hisse senetleri Portekiz'in bankalarından birinin mali sıkıntılarını gidereceğine dair spekülasyon ve Citigroup'un beklentilerin üzerinde işlem gelirleri açıklaması ile tırmandılar.  SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları 7 Nisan tarihinden bu yanan en yüksek seviyesine çıktı. 

New York Comex'teki Ağustos vadeli altının onsu yüzde 0.1 artışla 1,307.90 dolar oldu. Vadeli altın dün Aralık ayından bu yana en çok düşüş olan yüzde 2.3'lük kayıptan sıçradı.

Spot gümüşün onsu dünkü 20.9187 dolardan 20.897 dolara geldi. Gümüş, dün ise yüzde 2.5 ile Şubat ayından bu yana en çok kaybı vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)