E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir ayın en hızlı düşüşünde!---

Altın bir ayın en hızlı düşüşünde!

Altın bir ayın en hızlı düşüşünde!
02 Nisan 2013 - 18:27 borsagundem.com

Altın "alternatif yatırım" alımlarını azaltması sonucu son bir ayın en hızlı düşüşünü gösteriyor

Altın destekli exchange traded fonlardaki (ETF) altın varlıkları, geçen çeyrekte yüzde 6.9 ile en az 2004'ten bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrni gösteren Dolar Endeksi, Paskalya nedeniyle dört güne uzayan tatil sonrası ilk işlem gününde, son dört seansta ilk kez düştü. Güney Kıbrıslı hükümet yetkililer, kurtarma paketinin koşullarını hafifletmek amacıyla, Avrupa Merkez Bankası (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) temsilcileri ile görüşecek.
Londra ofisinden Robin Bhar'ın da aralarında bulunduğu Societe Generale analistleri, ugünkü raporlarında, "Altın, bizce, balon bölgesinde," dedi ve "Kısmen ABD ekonomisindeki iyileşme ve buna bağlı olarak dolardaki güçlenmenin yönlendirdiği yükselen faizler, uzun vadeli ayı piyasasını başlatmak için mükemmel bir fırtına olabilir" şeklinde görüş bildirdi. The U.S. Mint'in sattığı ve "American Eagle" olarak adlandırılan altın sikke miktarı Mart ayında, önceki aya göre yüzde 23 düşerek 62,000 onsa geriledi.
Upper Saddle River, New Jersey'de Logic Advisors'ın ortaklarından Bill O’Neill, "Düşük fiziki talep ve dolardaki güçlü seyir, altının aleyhine işliyor," dedi ve "yavaşlama endişelerinin sürmesine karşın Euro Bölgesi'nden bir kopma olmamasından dolayı, altına gelen güvenli liman primi yüksek değil" şeklinde görüş bildirdi.
New York Comex piyasasında, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 1.1 düşerek, yerel saat ile 10:13'te ons başına 1,583.80 dolara geriledi. Kontrat, bu hareketi ile birlikte, 28 Şubat'tan bu yana en hızlı düşüşüne yönlendi.
Dün itibariyle, altın fiyatları, 12 yıllık rallinin ardından, hisse senetlerindeki ralli ve daha güçlü ekonomik büyümenin metale yönelik güvenli liman alımlarını azaltmasının etkisi ile, bu yıl yüzde 4.5 düştü.
Cenevre'de altın rafinerisi MKS (Switzerland) SA'nın döviz ve metal işlemleri başkanı Bernard Sin, "Hiçbir yerde çok fazla fiziki talep yok," dedi ve "Çok fazla belirsizlik var ve bu durum devam edecek," şeklinde görüş bildirdi.
Mayıs vadeli gümüş kontratları, ons başına 27.425 dolar ile 3 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra, New York'ta, yüzde 1.4 düşerek ons başına 27.55 dolara geriledi. Gümüş dün 27.944 dolardan kapandı ve bu seviye, 4 Ekim zirvesinin yüzde 20 altındaydı. Bu durum "ayı piyasası" olarak tanımlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)