E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bir haftanın zirvesinde---

Altın bir haftanın zirvesinde

Altın bir haftanın zirvesinde
09 Temmuz 2013 - 12:26 borsagundem.com

Altın, Çin'de enflasyonun beklenenden fazla hızlanmasının ardından son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı

Altın Londra'da, Çin'de enflasyonun Haziran ayında beklenenden fazla hızlanmasının metale yönelik "enflasyondan korunma" talebini artırması ve düşük fiyatların talebi güçlendirmesinin ardından son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
Çin'de tüketici fiyatları endeksi yıllık bazda yüzde 2.7 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 2.5 artması bekleniyordu. Altın dün, ABD para biriminin altı önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Endeksi'nin son üç yılın zirvesinden düşmesinin ardından yüzde 1.1 yükseldi. T&K Futures & Options, altında bu yılki düşüşün fiziki alımları güçlendirdiğini kaydetti.
Altın bu yıl, bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin, ekonomide iyileşmenin sürmesi durumunda, varlık alımlarının azaltılabileceğini kaydetmesi ile birlikte yüzde 25 düştü ve bunun sonucu, altın destekli exchange traded fonlarının (ETF) değeri 61.2 milyar dolar eridi. 10 yıl vadeli ABD Hazinesi Enflasyondan Korunmuş Menkul Kıymetleri için başabaş faiz ile ölçülen ABD tüketici fiyatlarında artışlara ilişkin beklentiler, bu yıl yüzde 15 düştü.
Londra'da Marex Spectron Group değerli metaller müdürü David Govett, "Çin enflasyon evrilerinin desteği ile, yine oldukça iyi bir talep ve yeni spekülatif alımlar gördük," dedi ve "Bu seviyelerde halen bazı güçlü fiziki talebin geldiğini görmekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın yüzde 1.6 yükselerek, Londra saati ile 09:40'ta, ons başına 1.256.34 dolara çıktı. Fiyatlar 1.260.70 dolara kadar çıkarak 2 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Ağustos vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.6 değer kazanarak 1.254.50 dolara ulaştı. Vadeli kontratlara işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 30 üzerindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)