E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bu hafta yükselebilir---

Altın bu hafta yükselebilir

Altın bu hafta yükselebilir
05 Temmuz 2013 - 11:40 borsagundem.com

Analistler ağırlıklı olarak altının önümüzdeki hafta artabileceğini belirtiyor

Altın traderları Portekiz'de ortaya çıkan siyasi istikrarsızlığın Avrupa'daki borç krizini tekrardan alevleyebileceği endişelerini artırması ve rekor çeyrek dönemlik fiyat düşüşünün mücevheratta alımları tetiklemesi üzerine talebin daha da ilerleyeceği tahmininde bulunuyorlar.
Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan analistlerin 14 tanesi önümüzdeki hafta altın fiyatlarının artmasını beklerken 10 tanesi satışın daha ağırlıklı olacağı yönünde tahmin belirtti, 3 tanesi ise tarafsız kaldı. Böylelikle 7 Haziran'dan bu yana fiyatların yükseleceğini tahmin eden en çok analist sayısı ortaya çıktı. Hedge fonlar son altı yılın en az alış eğilimini gösterirken, exchange traded ürünlerdeki varlıklar son 3 yılın en düşük seviyesine geriledi. Standard Bank Group Ltd. tarafından yapılan açıklamaya göre ise sarı metale olan fiziki talep son zamanlarda "güçlü" oldu.
Bazı yatırımcıların sarı metale olan güvenini kaybetmesiyle berabe altın geçtiğimiz çeyrek boyunca yüzde 23 değer kaybetti. Nisan ayında ayı piyasasına giren altın sikke ve mücevherat talebini dünya genelinde artırırken, dünyanın en büyük altın tüketicisi olan Türkiye'de ithalat 4.5 yılın zirvesine çıktı. Bu hafta iki Portekiz bakanının istifa etmesiyle beraber fiyatlar yükseldi ve ülkenin borçlanma maliyeti de son 7 ayın zirve seviyesine çıktı.
Dublin merkezli GoldCore Ltd. Direktörü Mark O'Byrne, "Altındaki toparlanma biraz değişken olabilir fakat Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin yeniden hortalaması daha uzun süreli bir ralliyi tetikleyebilir. Birçok uluslararası mücevheratçılar son zamanlardaki fiyat düşüşlerini stokları artırmak için bir şans olarak görüyor olabilirler" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)