E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bu seviyede tutunuyor---

Altın bu seviyede tutunuyor

Altın bu seviyede tutunuyor
07 Ekim 2013 - 09:44 borsagundem.com

Altın, ABD'deki anlaşmazlıkların Fed'in teşvikleri uzatmasına neden olabileceği spekülasyonuyla 1.300 doların üzerinde tutunuyor

Altın, ABD'de kanun yapıcıların borç limitinin artırılması konusunda anlaşmaya varamaması ve hükümetin kısmi kapanmasının yedinci gününe girmesinin Fed'in teşviklerde azaltıma gitme ihtimalini düşürmesi sonrası yükseldi.
Spot altın yüzde 0.6 yükselişle ons başına 1.319 dolara kadar çıktıktan sona, Singapur saati ile 11:04'te ons başına 1.312.60 dolara geldi. 2 Ekim'de gördüğü son sekiz haftanın en düşük seviyesi olan 1.277.15 dolardan yükselen altın, 2013 yılında, Fed'in ekonomideki iyileşme ile birlikte aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile yüzde 22 düştü.
Fiyatlar geçen hafta, kapanmanın kısa süreli olacağı spekülasyonu ile yüzde 1.9 düştü ve exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları geriledi. ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, dün yaptığı açıklamada, Temsilciler Meclisi'nin borç tavanının artırılmasını diğer provizyonlarla birlikte bir pakede koymadan yükseltmeyeceğini söyledi. ABD Başkanı barack Obama ise daha önce yaptığı açıklamada, borç tavanıo konusunda müzakere yapmayacağını duyurmuştu. ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew, Kongre'nin borç limitini 17 Ekim'e kadar artırması gerektiğini, aksi halde temerrüt riski olduğunu tekrarladı.
HSBC Securities (USA) Inc. analisti Howard Wen, bilgilendirme notunda, "Altın, hükümetin kapanma durumunun sürmesi ile birlikte Fed'in varlık alımlarında indirime gitmeyi erteleyebileceği beklentilerinden destek bulabilir" dedi.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1.312.20 dolara çıktı. Vadeli kontratlara işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 66 altındaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)