E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bugün de yükselebilir---

Altın bugün de yükselebilir

Altın bugün de yükselebilir
24 Mayıs 2011 - 09:28 borsagundem.com

Avrupa'daki borç krizinin talebi körüklemesi ile altın üçüncü gününde de tırmanabilir

Avrupa'nın borç krizinin depreşerek kıymetli metallere olan talebi artırması sebebiyle altın üst üstünde üçüncü gününde tırmanış kaydedebilir. Euro bazında külçe altın fiyatları rekor kırdı.
Spot altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da 10.54'te 1,516.63 dolardan işlem gördü. Euro bazında külçe altının fiyatı tüm zamanların rekorunu kırarak 1,081.639 dolardan işlem görürken haziran teslimli altın vadelileri yüzde 0.2 değer kazanarak 1,517.60 dolar oldu. Gümüşün onsu ise yüzde 0.4 artışla 35.2275 dolardan işlem gördü.
Yunan hükümeti ekstra yardım kazanabilmek için varlık satışını hızlandırarak 8.4 milyar dolar bütçe kesintisine gidecek. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın ardından Belçika'ya da bir uyarı yaptı. Fitch, Belçika'yı negatif izlemeye aldı. Belçika'nın AA+ yatırım notunu düşürerek negatife indirdi.
"Altınla ilgili long pozisyonu görüşümüz temelde devam ediyor" diyen Standard Bank Plc analisti Walter de Wet, "Altının Dolar bazında yükseleceğine inanıyorken, euro bazında ise performansını aşmasını bekliyoruz." yorumunda bulundu.
Yatırımcıların para birimlerinin görünümlerine ve ivme kazanan enflasyona karşı koruma aramaları ile altın 1920'lerden beri en uzun kazanç serisini aşarak 11 yıllık kesintisiz bir kazanç serisini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)