E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın bunalıma girdi---

Altın bunalıma girdi

Altın bunalıma girdi
25 Mart 2013 - 12:39 borsagundem.com

Altın, Güney Kıbrıs'ta anlaşmaya varılmasının ardından hisse senetlerine gelen alımlar ile düşüyor

Altın Londra'da üç haftalık rallisinin ardından, Güney Kıbrıs'ın kurtarma paketi konusunda Euro Bölgesi maliye bakanları ile anlaşmaya varmasının ardından hisse senetlerinde görülen yükseliş sonrası değer kaybetti.
Altın geçen hafta, Güney Kıbrıs'ın uluslararası kreditörlerden gelecek desteği sağlamada güçlük çekmesi ile birlikte, yüzde 1 yükseldi ve Ocak ayından bu yaha en hızlı haftalık çıkışını gerçekleştirdi. Güney Kıbrıs dün geç saatlerde, önceki plandaki tüm banka hesaplarına vergi getirilmesi yerine bankacılık sistemini daraltarak, 10 milyar euroluk (13 milyar dolar) kurtarma yardımını almaya hak kazandı. Bu anlaşmanın ardından, küresel hisse senetleri son bir haftanın zirvesine çıktı.
Mumbai'de Kotak Commodity Services Ltd., bugünkü bilgilendirme notunda, altını işaret ederek, "Hisse senedi piyasalarındaki güçlü seyir, metalin alternatif varlıkolarak cazibesini azalttı," dedi ev "Kıbrıs sorunu altın fiyatlarını yükseltti. Ancak keskin ve sürdürülebilir ralli için fazla bir faktör yok" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 09:42'de ons başına 1,602.76 dolara geriledi. Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.3 gerileyerek ons başına 1,603.50 dolara indi.
Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 37 üzerindeydi.
Güney Kıbrıs'ın, troyka olarak adlandırılan ve Avrupa Merkez Bankası (AMB), Avrupa Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) oluşan uluslararası kreditörlerle vardığı anlaşma , 17 Euro Bölgesi üyesi ülkenin maliye bakanları tarafından onaylandı. Bu anlaşma, Güney Kıbrıs'ı, 2009 yılında Yunanistan ile başlayan kriziden bu yana yardım isteyen beşinci üye yaptı.
Altın, ülkelerin ekonomik büyümelerini desteklemek için daha fazla teşvik taahhüdünde bulunmalarının desteği ile 12 yıl ard arda değer kazandı ve böylelikle, en az 90 yılın en uzun süreli çıkış dönemini yaşadı. Fiyatlar bu yıl, ABD ekonomisindeki toparlanma işaretleri ve Fed politika yapıcıların teşviklerin hızı konusunda farklı fikirlere sahip olmaları ile birlikte, yüzde 4.3 düştü ve yatırımcılar, exchange traded fonalrındaki (ETF) altın varlıklarını azalttılar.
Spot gümüş Londra'da yüzde 0.1 yükselerek ons başına 28.7675 dolara çıktı. Palladyum fazla değişmeyerek ons başna 760.48 dolarda kalırken, palladyum yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 1,580.40 dolarda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)