E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın büyük kayıba hazırlanıyor---

Altın büyük kayıba hazırlanıyor

Altın büyük kayıba hazırlanıyor
29 Aralık 2011 - 10:15 borsagundem.com

Çin'de işlemlerine sınırlama getirilen altın, 2009 mart ayından beri en uzun kaybına hazırlanıyor

Çin'de işlemlerine sınırlama getirilen altın vadelileri New York'ta 2009 mart ayından beri en uzun kayıp serisine hazırlanıyor. Avrupa Merkez Bankası'nın bilanço büyüklüğündeki rekorla doğru orantılı hareket eden endişe ise altınla ters orantılı hareket eden doları yukarı taşıdı.
Şubat teslimli altın vadelileri 6 senas üstüste düşüş kaydederken 4 mart 2009'dan beri en uzun kayıp serisini gerçekleştirmiş oldu. Vadeliler dün üç ayın düşüğü olan 1,550.90 dolara gerilerken euro ise dolar karşısında 11 ayın düşüğünü gördü. Mart teslimli gümüş ise yüzde 2 kayıpla 26 eylülden beri en düşük seviye olan 26.69 dolara geriledi.
Avrupa Merkez Bankası'nın bilanço büyüklüğü rekor kırarak 23 aralık haftasında 2.73 trilyon euroya (3.55 trilyon dolar) yükseldi. Avrupa Merkez Bankası'nın daha önce bölgedeki bankalara 879 milyar euro kredi vermesi ile düşüşe geçen Euro yanına hisseleri ve emtiayı da çekmişti. Nisan teslimli platin dünkü düşüşün ardından bugün yüzde 1.3 kayıpla 2009 kasım ayından beri en düşük seviye olan 1,373.90 dolara geriledi.
Hindistan'ın ardından en büyük ikinci altın tüketicisi olan Çin, Şangay Altın Borsası ve Şangay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki spot ve vadeli altın işlemlerini kısıtladı. Çin'in merkez bankası olan People's Bank of China'dan yapılan açıklamada emtianın yasadışı alım ve satımına karşın aşırı önlemin bir parçası olarak kısıtlamaya gidildiği söylendi. Bombay Altın Biriliği'ne göre Hindistan para birimi rupinin değer kaybetmesinin ardından aralık ayında kıymetli metalin ithalatı yüzde 50 kadar oranda zayıflamış olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)