E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın çıkışını sürdürebilir---

Altın çıkışını sürdürebilir

Altın çıkışını sürdürebilir
29 Haziran 2011 - 10:56 borsagundem.com

Bir ayın en düşüğünden yükselen altın Yunanistan'ın bütçe kesintisi sebebiyle çıkışını sürdürebilir

Altın, Yunaistan hükümetinin bütçe kesintisi oylaması öncesinde yatırımcının alternatif yatırım araçlarına dönmesi ile bugün de çıkışını sürdürebilir.
Ağustos teslimli altının onsu yüzde 0.2 artışla Singapur'da 1,503.5 dolardan işlem gördü. Spot altının onsu ise pek fazla değişim göstermeyerek 1,503.25 dolarda kaldı.
"Eğer toplumsal eylem riski iyiyden iyiye artarsa piyasadaki risk faktörünü ciddi bir şekilde değerlendirmemiz gerekir." diyen Commodity Broking Services Pty direktörü Jonathan Barratt, " Eğer yatırımcı bir yerde ayaklanma görüyorsa orada istikrarsızlık da görüyodur. Bu yüzde alternatif yatırım araçlarına geri uçuşlar olması çok normal." yorumunda bulundu.
Yunanistan Başbakanı George Papandreou'nun hükümeti 78 milyar euroluk (112 milyar dolar) bütçe kesintisi ve varlık satışını bugün parlementonun oyuna sunacak. Papandreou, geçtiğimiz hafta 155 - 143 oyla parlementodan güven oyu almıştı.
Yunanistan'ın başkenti Atina'da 20 binden fazla kişi 48 saatlik iş bırakma eylemine katılarak bütçe kesintisini protesto etti. Bir gençlik merkezinin camlarının kırılması ve bir restorana saldırılmasının ardından güvenlik güçleriyle çıkan arbede sonucu 37 polis memuru yaralandı ve göz yaşartıcı gaz sebebiyle olaylar daha da yayıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)