E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın "Çin" etkisiyle 2 ayın zirvesine çıktı---

Altın "Çin" etkisiyle 2 ayın zirvesine çıktı

Altın Çin etkisiyle 2 ayın zirvesine çıktı
07 Ocak 2016 - 07:33 borsagundem.com

Altın, Çin'de hisse senetlerinin hızlı değer kaybı sonrası borsa işlemlerinin durdurulmasının etkisiyle 2 ayın zirvesine çıktı

Altın, Çin'de hisse senetlerinin yüzde 7'nin üzerinde değer kaybeetmesi ve bunun sonucu ülkede hisse senedi işlemlerinin bu hafta ikinci kez durdurulmasının etkisi ile iki ayın en yüksek seviyesine çıkı.

Spot altın yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,202.85 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:43'te 1,098.82 dolara geldi. Metal bu yıl, yatırımcıların güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelmesi ile birlikte, Ekim ayından bu yana en uzun günlük yükseliş serisini yakalayarak yüzde 3.5 değer kazandı. Altın şanghay piyasasında yüzde 2.4 yükseldi.

Çin para birimindeki zayıflama, küresel hisse senetlerinin 2000 yılından bu yana en kötü yıl başlangıcını yapması ve Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi yaptığını iddia etmesi, altına yönelik güvenli liman alımlarının artmasına neden oldu. Bu faktörler ayrıca, Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nin 10 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıkmasına yardım etti. Dün açıklanan Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Aralık ayı toplantısının tutanakları, Fed'in faiz artırımlarının hızını belirlemede temel faktör olarak enflasyon üzerinde odaklandığını gösterdi.

Tokyo'da Sumitomo Corp. Global Research CEO'su ve başkanı Bob takai, "Altın muhtemelen, emtia piyasaları arasında, jeopolitik sahnedeki kargaşadan faydalanan tek piyasa," dedi ve "Hisse senedi piyası aşağıda, bu nedenle, yatırımcılar muhtemelen tiskten kaçıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı 233.50 yuan (ons başına 1,101.65 dolar) seviyesindeydi. Palladyum ons başına 508.86 dolar ile son beş yılın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)