E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Çin'le yükseldi---

Altın Çin'le yükseldi

Altın Çin'le yükseldi
08 Ocak 2013 - 20:47 borsagundem.com

Çin'de talebin yükseldiğine dair işaretlerle altın 3 günlük düşüşün ardından artıda seyrediyor

Altın, yaşadığı üç günlük düşüşte dört aydan fazlasının düşük fiyatına gerilemesinin ardından yükseliyor. Altının tırmanışında Çin'den gelen artmakta olan talep ve zayıflayan doların etkisi de mevcut.
New York Comex'teki Şubat vadeli altının onsu yerel saatle 07.47'de yüzde 0.4 artışla 1,653.30 dolara yükselirken spot altının onsu yüzde 0.4 kadar artışla Londra'da 1,653.05 dolardan alıcı buldu. Şangay Altın Borsası'ndaki külçe altının hacmi dün 19,504.8 kiloya ulaştı. Bloomberg veri tabanına göre gösterge kontratı için en yüksek seviye oldu.
Amerikan Merkez Bankası Federal Rezerv'in son açıklanana tutanaklarında bazı politika yapıcıların tahvil alım programının sonlandırılabileceğine dair işaret vermeleri ile dolar Endeksi desteklenerek 6 haftanın yükseğine çıkarken külçe altın ise 4 Ocak tarihinde 21 Ağustos tarihinden beri en düşük seviye olan 1,625.85 dolara gerilemişti. Dolar Endeksi euro ve yendeki son değer kayıplarının aşırı olduğu spekülasyonu ile bugün düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Çin'de geleneksel olarak Noel öncesi ve Şubat ayındaki Ay Yeni Yılı öncesi altın talebi artıyor. Hindistan'da ise düğün sezonu olan Kasım- Aralık ve Mart-Mayıs dönemlerinde altın ve mücevhere olan talep sıçrıyor. Her iki ülke de en büyük altın tüketicileri.
Resmi verilere göre Çin'in Hong Kong'tan altın ithalatı kasım ayında bir ay öncesine göre neredeyse ikiye katlandı. ABD Darphanesi'nin resmi sitesinin bildirimine göre Amerikan altın akçesinde bu ayın başından bu yana 71,500 onsluk satış yapılırken bu rakam aralık ayının tamamında ise 76,000 onsa tekabul ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)