E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Çin'le yükseliyor---

Altın Çin'le yükseliyor

Altın Çin'le yükseliyor
19 Şubat 2013 - 08:20 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta son altı ayın dip seviyesini gören altın fiyatları Çin'de piyasaların açılmasıyla tekrar yükselişe geçti

Yeni yıl tatilinden çıkan Çin piyasası altın fiyatlarını destekliyor. Asya'dan gelen fiziksel alım altın fiyatlarını artırırken Batı'nın altına ilgisiz kalması artışı sınırlandırdı.
Geçtiğimiz hafta yüzde 3 değer kaybeden altın fiyatları Asya piyasalarının hareketlenmesiyle toparlandı. Bir haftalık tatilden çıkan Şanghay Altın Borsası'nda dün işlem hacminin rekor seviyelere ulaştığı bildirildi.
Spot altının ons fiyatı düne göre 3,41 dolar artışla 1.612,96 dolardan işlem görüyor.
Analistler yine de altındaki tırmanışın kısa ömürlü olabileceği uyarısında bulundu.
Küresel ekonomik görünümün düzelmesi, altının güvenli liman olarak çekiciliğini azaltıyor. Bu nedenle de Batılı ülkelerde yatırımcıların altına ilgisi azalmış durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NEHİR ER/MALİ ANALİST19 Şubat 2013 10:53

    HİNDİSTANIN ALTIN YERİNE RUPİYİ PETROL TİCARETİNDE KULLANMA KARARI YANI SIRA ABD VERİLERİNDEKİ İYİMSER AÇIKLAMA VEYA BEKLENTİLERİN GELECEKTE BEKLENEN PARASAL GENİŞLEMELERİN OLASI DAHA KISA KALABİLECEĞİ DÜŞÜNCELERİ VE BUNUN YARATACAĞI ABD FAİZLERİNDEKİ YİNE OLASI YÜKSELME BEKLENTİ PROJEKSİYONLARININ YAKIN TAKİBE ALINMASI ALTINDA KAR REALİZASYONLARINA VE BEKLENTİLERİN BOZULMASINA YOL AÇIYOR BENCE.BU DURUMDA 3-4 AY SONRA ABD VERİLERİNDEKİ OLASI İYİLEŞMELER VE AB'NDEKİ İYİLEŞMELERİN NAKİT İHTİYAÇLARINI ARTTIRIP FAİZLERDE YÜKSELMELERE YOL AÇABİLECEĞİ BU NEDENLE DE ALTIN SATIŞLARININ MERKEZ BANKALARINCA ÇOĞALABİLECEĞİ DE DÜŞÜNÜLEREK BU YAZ BAŞINDAN İTİBAREN ONSUN 1300-1400DOLAR CİVARLARINA DEK DÜŞEBİLECEĞİ DE DÜŞÜNÜLEBİLİR SEVİYELER OLABİLİR BU NEDENLE ALTIN TUTANLARIN BUGÜNKÜ FİYATLARDAN DAHİ ÇOK BÜYÜK ZARAR İÇİNE GİREBİLECEĞİNİ DE DÜŞÜNMELERİ YARARLARINA OLABİLİR KANIMCA.

  • NOSTRABORSAADAMUS19 Şubat 2013 09:13

    altının artık uzun süre işi bitti.artık hindistan bile petrolünü rupi yani yerel para ile alıyorsa altını ,doları unutun.,biz de aynı şeyleri yapıyoruz çoğu ülke ile ticari işlerimizde tl kullanıyoruz bu yaygınlaşacağa benziyor tüm dünyada,bu durum dolar ve altının sonu olacaktır.ayrıca büyümeler krizden çıkmalar ülkelerde başlayınca finansman ihtiyacı merkez bankalarına altın stokunu sattıracağından önemli bir altın satış furyası bekliyor bu yaz dünyada bu da altın onsunu 1300 civarı fiyatlara dek de düşürebilir.altın alan,taşıyan hammala dönecek sermaye piyasası veya emlak yatırımı yapmadığına da pişman edecektir insanları.benden söylemesi,emarelerini nisandan sonra görürüz dediklerimin.