E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın çok değer kaybetmez---

Altın çok değer kaybetmez

Altın çok değer kaybetmez
21 Mart 2013 - 14:52 borsagundem.com

Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer altın fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

İstanbul Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı'na katılan Atasay Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer soruları yanıtladı.
Altın fiyatlarıyla ilgili öngörüleri sorulan Kamer, "Uzun dönemde altın fiyatlarının çok düşeceğini sanmıyorum" dedi.
'KARŞILIKSIZ PARA ALTINI DESTEKLEYECEK'
CNBC- e'nin haberine göre küresel ekonominin düzeleceğine inandığını belirten Kamer, kriz süresince ülkeler tarafından basılan yüksek miktarda karşılıksız paranın altın fiyatlarını destekleyeceği düşüncesinde olduğunu söyledi.
Altının kısa vadede düşüşler ve dalgalanmalar yaşayabileceğini belirten Kamer, "1.250 doları da görebilirz ama yine bu seviyeden yavaş yavaş toparlayacaktır" dedi.
'ALTIN VE GAYRİMENKUL EN GÜVENLİ YATIRIM ARAÇLARI'
Altın ve gayrimenkulun en güvenli yatırım araçları olduğunu söyleyen Kamer, "Bunların fiyatları orta ve uzun vadede devamlı olarak yükselme eğiliminde olacaktır. Toprağın miktarı belli, şehirlerdeki alanlar daha fazla büyümeyeceğine göre gayrimenkul orta ve uzun vadede değerini koruyacak ve artıracaktır."
Altının da belli bir miktarda yerin altından çıkan bir maden olduğunu aktaran Kamer, altının orta ve uzun vadede kendini koruyacağını söyledi.
Kamer, "Altın dünyanın ortak para birimidir, onun için her zaman güvenli limandır" dedi.
'ALTINA YATIRIM YAPANLAR DÜNYAYI İYİ TAKİP ETMELİ'
Kısa dönemde ise Kamer altının 1.500-1.700 dolar bandında hareket etmesini beklediğini söyledi.
Altın fiyatlarının dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmelerden çok etkilendiğini aktaran Kamer, "Yatırım amaçlı altın alanların dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmeleri lazım" dedi.
ALTIN İHRACATI
Türkiye'nin altın ihracatıyla ilgili olarak ise 2012 yılında külçe altın ihracatının çok arttığnı söyleyen Kamer, kendilerinin katma değer içeren takı ihracatıyla ilgilendiklerini belirtti.
Takı ihracatının geçen yıl 1-1,5 milyar dolar civarında gerçekleştiğini aktaran Kamer, bu miktarın bu yıl yüzde 15-20 dolayında artabileceğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NEHİR ER/MALİ ANALİST21 Mart 2013 16:03

    DÜN BERNANKE "FED BAŞARIYI HİSSE SENETLERİ BAĞLAMINDA DÜŞÜNMÜYOR"DEDİ.BUNUN ANLAMI EĞER ZAMANI GELİNCE FAİZLERİ ARTTIRMAK,PARALARI,SAÇTIGIMIZ DOLARLARI GERİ ÇEKME DURUMUNDA KALIRSAK BORSALAR ÇÖKSÜN BİZİ İLGİLENDİRMEZ(ZATEN 4 YILDA ÇOK PRİM YAPTI) DEMEK İSTEDİ.BU NEDENLE ÖZELLİKLE BORSA YATIRIMCILARI BORSANIN NERDEN NEREYE GELDİĞİNE,F/K,BORÇLAR/ÖZVARLIK VE DE PİYASA DEĞERİ/DEFTER DEĞERİ RASYOLARAINA BAKMALI ÖĞRENMELİ VE PİYASANIN NE DERECE PAHALI OLDUĞUNU VE DE OLASI BU YIL GELECEK KARLARIN BUGÜNKÜ FİYATLARI PAHALI MI YOKSA UCUZ MU OLDUĞUNU GÖRMEK DURUMUNDADIR.BANKA KREDİLERİNDEKİ ARTIŞI HÜKÜMET %15 İLE SINIRLAMAK DURUMUNDA İSE GİDERLER VE OLASI VERGİ ARTIŞLARI İLE TAHSİL EDİLEMEYEN ALACAKLAR DA DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE BANKA KARLARININ BU YIL AHIM ŞAHIM ARTMAYABİLECEĞİ YANİ BANKA HİSSE FİYATLARININ ÇOK UCUZ SAYILMAYABİLECEĞİNİ DE DÜŞÜNEREK ,BİR DE YIL SONU GELMEDEN FED'İN FAİZLERİ ARTTIRMA VE PARASAL GENİŞLEMEYİ DURDURMA İHTİMALİ DE HESAPLANARAK BORSADA ÇOK UZUN VADELİ BEKLENTİ İÇİNDE OLMAMAK,KISA VADELİ ALIM-SATIMLARA DİKKAT ETMEK,KREDİ İLE FAZLA AÇILMAMAK,OLASI İSPANYA,İTALYA VE PORTEKİZ GİBİ ÜLKELERDE DE RUMLARIN GİBİ SIKINTILAR OLABİLECEĞİNİ VE BUNUN DÜNYA PİYASALARINI BİR ANDA DEVİREBİLECEĞİNİ DE HESAPLAYIP FİNANSAL PİYASDALATDA TEYAKKUZLU OLMAK ARTIK UYGUN DAVRANIŞ OLABİLİR DE.EĞER BU GÜN BORSA 55.000-65.000'LERDE OLSA İDİ GİDECEK DAHA YER VAR DİYEBİLECEK İKEN 2009 YILINDAKİ 22.000'Lİ ENDEKSLERDEN 83.000'LERE GELİNMİŞSE VE BU SÜREDE HİÇBİR ŞEY BU KADAR KAZANDIRMAMIŞ VE YABANCI TAKASLARI %65'LERE GELMİŞSE BİRAZ DİKKATLİ OLUNMALI VE BU YIL DAHA ÇEKİMSER DAVARNMALIDIR BENCE.BU FİKRİM RUM KESİMİ OLAYLARI VE SONRASI OLASI İTALYA,İSPANYA VEYA HİÇ BEKLENMEYEN BAŞKA BİR AB ÜLKESİNDE OLABİLECEK SIKINTILI DURUMLARI DA DİKKATE ALARAK GELİŞİYOR.BORSADA HER ZAMAN PARA KAZANILIR AMA KAZANÇLAR BİR ANDA DA GÜME GİDEBİLİR ÇOK RİSKLİ BİR YILDA OLABİLİRİZ EMTİALAR VE BORSALAR ZİRVELERDE VE RİSKLER DE ARTIYOR BANA GÖRE.BORSALAR VE EMTİALERDA OLASI KAR REALİZASYONLARI KREDİLİ İŞLEMLERLE KATLAMALI DÜNYADA ZARARLAR OLUŞTURABİLİR BENCE.DİKKATLİ ŞEKİLDE GELİŞMELER İZLENMELİ VE RİSKLER BENCE AZ OLMALI.

  • MEHMET BEYAZ21 Mart 2013 15:04

    GÜLDÜRME BİZİ 1250 DOLAR MIŞ AMERİKA DÜNYA BU DURUMDA İSE ALTININ UCU 5000 NE DAYANIR