E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altın daha da düşebilir'---

'Altın daha da düşebilir'

'Altın daha da düşebilir'
26 Eylül 2011 - 15:12 borsagundem.com

Gloom Boom and Doom Report´un yayımcısı Marc Faber, son dönemde hızla değer kaybeden altın fiyatların daha da düşebileceğini söyledi

CNBC yayınına katılan Faber, altında 1900 dolar seviyesinin üzerine çıkılmasıyla birlikte aşırıya kaçıldığını söyledi.
Faber, ´´Altın fiyatlarında şimdi 1500 dolar seviyesine doğru dip yapmaya doğru yaklaşıyoruz. Eğer bu seviyelerde de tutunamazsak 1100-1200 Dolar aralığında dibi görmemiz de olasılık dahilinde bulunuyor´´ diye konuştu.
Faber, altında % 40´lık bir düzeltme görmenin de kendisi için bir sürpriz olmayacağını sözlerine ekledi.
Diğer yandan, Faber, uzun vade için altında ayı beklentileri olsa da kısa vade için piyasalarda bir sıçrama hareketi beklediğini belirtti.
Faber, ´´Hem hisse hem altın piyasaları aşırı satışta görünüyor. Sanırım kısa vadede bir yukarı hareket meydana gelecek ki ben bunun bu hafta başlayacağını düşünüyorum. Ancak bu sıçramanın ardından daha uzun bir düşüş gelecek´´ dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32327 Eylül 2011 00:31

    SAYGILAR.........

  • samedan26 Eylül 2011 23:11

    IMF Büyüme tahminlerini aşağı revize etmiş, emtia'ya taleb düşecek, talebin düşmesi fiyatı aşağı çekiyor.Amerika 4 milyar 5 yıllık tahvili sattı 10 yıllık aldı, bu da altını geriletecek bir neden çünkü vadesini uzatıp rahatlıyor.Fed parasal genişlemeye gitmedi bu da altını geriletecek bir neden.Ancak avrupada kriz var, hem de ne kriz.Avrupa'da kriz varken bazı ülkelerin batışı konuşulurken bence satışları çok abarttılar.Sapla samanı karıştırdılar.Altın her ne kadar emtia grubunda olsa da diğer emtialardan farklı.Hepsinden önemlisi dünyada rezervler çok az.Krizlerden, savaşlardan fiyatı artıyor.Büyük fonlar yukarıdan satıp aşağıdan alacaklar, hepsi bu.

  • amr diab26 Eylül 2011 19:28

    bu bunağın dediklerine aldırmayın önümüzdeki yaz altın 3000 dolar yalan değil Allah ömür verirse inş. göreceğiz...

  • zb26 Eylül 2011 16:30

    paranız varsa dolar alın. altın düşecek. altınım var düşmez dersek ancak kendimizi kandırırız. sıra artık dolarda varsa paranız dolar alın. .. daha dolar ucuz fiyatta en az %50 yapacak, mayıs ayına kadar.

  • bocek26 Eylül 2011 15:34

    hic yaygara yapma ALTIN cok dusmez 2012 sonunda bak bakalim kac para olacak heleki bu ortam cok kotuyken en guvenli liman odur.