E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın daha da düşecek mi?---

Altın daha da düşecek mi?

Altın daha da düşecek mi?
14 Ekim 2013 - 08:32 borsagundem.com

Uzmanlar altındaki istikrarsızlıkla ilgili açıklama yaptı

Amerika´daki borç krizi, Suriye´deki gerginlik ve Amerika Merkez Bankası´nın (Fed) tahvil alımınını sonlandırılmasına ilişkin takvim muammasına rağmen altın fiyatlarındaki aşağı yönlü trend sürüyor. Altındaki fiyat hareketleri küçük yatırımcının kafasını karıştırırken analistler altında aşağı yönlü seyrin sürebileceğine işaret ediyor.

Altın fiyatlarını değerlendiren Garanti Yatırım Döviz ve Emtia Analisti Gökalp İçer, "Hindistan´da gerileyen fiziki talep, altın fiyatlarını olumsuz etkileyebilir. 1.275 dolar ons seviyesinin kırılması durumunda bir kez daha 1.200 dolar seviyelerinin görülebileceğini düşünüyoruz" dedi.

İçer, ABD´de 1 Ekim´den bu yana devam eden bütçe görüşmeleri konusunda gelen ılımlı açıklamaların, altın fiyatlarının 1.300 dolar seviyesinin altına gerilemesine yol açtığını ifade ederek, devlet kuruluşları tarafından yayınlanması gereken ekonomik verilerin açıklanmadığını belirtti.

´YATIRIMCI ALTINDAN UZAKLAŞIYOR MU?´
İstanbul Mücevherciler, Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise "Altın fiyatı hafta ortasından itibaren yükselişlerde bir önceki tepe, düşüşlerde ise bir önceki dip seviyesinin altında kaldı. Bu fiyat hareketleri yatırımcı altından uzaklaşıyor mu sorusunu akla getiriyor" diye konuştu.

´ALIM İÇİN ERKEN Mİ?´
Karakaş Atlantis AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş da ABD´de devam eden bütçe açığı konusundaki uzlaşma sıkıntılarına dikkati çekerek, "Bütçe açığı tartışmaları ve Janet Yellen´ın Bernanke´den sonraki muhtemel Fed başkanı olması ne hikmetse altın üzerinde olumlu bir hava estiremedi. O zaman akla, ´alım için erken mi?´ sorusu geliyor" ifadelerini kullandı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)