E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın daha fazla çıkar mı?---

Altın daha fazla çıkar mı?

Altın daha fazla çıkar mı?
12 Temmuz 2013 - 14:57 borsagundem.com

Döviz Destek by A1 altındaki son yükselişi böyle değerlendirdi

Fed Başkanı Bernanke, Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada "Genişlemeci para politikası devam edecek" diyerek varlık alımlarının azaltılması konusuna değinmemişti.
Fakat bu varlık alımları azaltılmayacak şeklinde algılanmamalı. Zaten son iki günkü fiyat hareketlerinden de bunun böyle algılanmadığını anlıyoruz. Bernanke'den gelen açıklamalara rağmen piyasada hala Eylül ayından itibaren varlık alımlarının azaltılmasını bekleyen uzmanlar var. Birçok uzmana göre en kötü ihtimalle Fed, Aralık ayından itibaren varlık alımlarını kısmaya başlayacak. Ayrıca 10 yıllık ABD tahvil faizlerinin de hala % 2.5 üzerinde olduğunun altını çizelim.
Yani Bernanke'nin yaptığı beklenenden daha fazla gevşek tondaki açıklamalar sonrası gelen tepki ve altındaki toparlanma kalıcılı olmayabilir. Bu daha çok Bernanke'nin piyasadaki beklentileri yönetme hamlesi olarak duruyor bize göre.
Kısacası önümüzdeki süreçte ABD'den kötü istihdam verileri gelmediği sürece altın baskı altında kalmaya devam edecek görüşündeyiz. Bu senaryoda 1.200 dolar seviyelerine doğru yeni bir düşüş beklenebilir.
DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)