E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dalgalı seyir izliyor---

Altın dalgalı seyir izliyor

Altın dalgalı seyir izliyor
07 Ağustos 2012 - 09:38 borsagundem.com

Teşvik spekülasyonundan beslenen altın iki gün üst üste yükselişin ardından yatırımcının kar satışına gitmesi ile dalgalanıyor

Teşvik spekülasyonundan beslenen altın iki gün üst üste yükselişin ardından yatırımcının kar satışına gitmesi ile dalgalanıyor. Analistler ise gün içi satışların ardından kıymetli metalin yönünü yukarı çevireceği yönünde görüş bildiriyorlar.
Spot altının onsu kayıp ve kazanç arasında dalgalandıktan sonra pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da yerel saatle 10.25'te 1,611.20 dolardan alıcı buldu. Bloomberg verilerine göre ETF'deki altın varlıkları dün yükselişini beşinci güe taşıyarak 2,403.477 metrik tona ulaştı. Comex'teki aralık vadeli altının onsu da pek fazla değişim göstermeyerek 1,613.90 dolardan işlem gördü.
Amerikan Merkez Bankası Fed Başkanı Ben S. Bernanke dün yaptığı konuşmada ekonominin gücünün göstergeleri bireylerin zor ekonomik koşullarla mücadelesini yansıtmıyor olabilir." açıklamasında bulundu. Avrupa'da ise Alman Şansölye Angela Merkel'in sözcüsü Georg Streiter, ise hükümetin Avrupa Merkez Bankası'nın güçlük yaşayan ülkelerin tahvillerini satın alma konusunda "kaygı taşımadığı"nı açıkladı.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin borşlanma maliyetini eritme girişimi olan tahvil alım planını özetlemesinin ardından euronun dolar karşısında güçlenmesi ile spot altının onsu dün yüzde 0.4 , cuma günü ise yüzde 0.9 değer kazandı. Fed ise 1 ağustos tarihinde geçtiğimiz ay yükselen işsizliği düşürmek ve ekonomiyi desteklemek adına gerekli olduğu takdirde ek teşviğe gidilebileceğini açıkladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)