E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dalgalı seyrediyor---

Altın dalgalı seyrediyor

Altın dalgalı seyrediyor
04 Ekim 2013 - 09:16 borsagundem.com

Altın ABD ekonomisine ilişkin endişelere bağlı olarak 1,300 doların üzerinde dalgalanıyor

Altın 1,300 doların üzerinde dalgalanıyor  Altın, ABD hükümetinin kısmi kapanmasının dördüncü güne girmesi ve kanun yapıcıların borç limiti konusundaki çekişmeleri ile birlikte, yatırımcıların ağırlıklarını ABD ekonomisinin daha yavaş büyüyeceği endişelerine vermeleri sonucu, 1,300 doların üzerinde dalgalanıyor.
Spot altın, gün içinde yüzde 0.5 yükselip yüzde 0.2 düşmesinin ardından, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 11:25'te, ons başına 1,315.41 dolarda kaldı. Altın, yatırımcıların hükümetin kapanmasını ve Fed'in parasal teşviklerine ilişkin gürnümü değerlendirmeleri ile birlikte sıçrama yapmadan önce, 1 Ekim'de 1,277.15 dolara kadar düşerek son sekiz haftanın en düşük seviyesine indi.
Fiyatlar dün, Hazine'nin, Kongre'nin borç limitini artıramaması durumunda ortaya çıkacak temerrütün oldukça güç sonuçlara neden olabileceğini kaydetmesi ve ABD'de hizmet sektörünün beklenenden daha yavaş büyüdüğünü gösteren veri sondası, kayıplarını geri aldu. Altın 2013 yılında, dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıklarının Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine inmesi ile birlikte yüzde 21 değer kaybetti. ABD Başkanı Barack Obama, kanun yapıcıların kapanmayı sona erdirmek için anlaşma arama çabalarına bağlı olarak, Asya'da gelecek haftaki iki zirveye katılma planını iptal etti.
HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, bilgilendirme notunda, "Altın, Washington'daki siyasi belirsizlik dikkate alındığında, yükselme potansiyeli taşıyor," dedi ve "Ancak altının son fiyat performansı, yatırımcıların borç tavanının yükseltilmesi konusunda başarısızlık olasılığını düşük gördüklerini işaret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.
İstihdam Verisi Açıklanmıyor
Fiyatlar bu hafta yüzde 1.6 düştü be son altı haftadaki beşinci haftalık kayba yöneldi. Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programı konusundaki kararına ilişkin ipuçları verebilecek Eylül ayı tarım dışı istihdam verisi, kapanmadan dolayı bugün açıklanmayacak.
Traderlar ve analistler, altın konusunda üçüncü hafta üst üste yükseliş beklentisi taşıyor. Bloomberg'in anketine katılan 18 analist altın fiyatlarının gelecek hafta artmasını beklerken, sekiz katılımcı düşüş bekliyor. Dört katılımcı ise nötr konumda.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,315.40 dolara geriledi. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 68 altındaydı.
Spot gümüş yüzde 0.2 düşüşle ons başına 21.618 dolara geldi ve bu hafta yüzde 0.8 geriledi. Platin yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,376.55 dolara çıktı ve altıncı haftadaki kaybını daralttı. Metal böylelikle Nisan ayından bu yana en uzun süreli haftalık kayıp serisine hazırlanıyor. Palladyum yüzde 0.1 yükselerek ons başına 702.63 dolara yükseldi ve son bir aydaki ilk haftalık kaybını daralttı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)