E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dalgalı seyrediyor---

Altın dalgalı seyrediyor

Altın dalgalı seyrediyor
11 Aralık 2013 - 08:42 borsagundem.com

Altın, dolardaki zayıflama ve fiziki talep işaretleri ile son üç haftanın zirvesi yakınında dalgalanıyor

Altın, doların zayıflaması ve Çin'de artan fiziki talep işaretlerinin metalin görünümünü iyileştirmesi sonucu, son yedi haftanın en hızlı yükselişini gösterdikten sonra, son üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında dalgalandı.

Spot altın seans içinde en az yüzde 0.2 yükselip düştükten sonra, 1.68 dolar düşerek, Singapur saati ile 08:34'te, ons başına 1,260.50 dolara geldi. Fiyatlar dün, ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Endeksi'nin 1 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, yüzde 1.8 ile 22 Ekim'den bu yana en hızlı yükselişini gösterdi ve çıkışını üçüncü güne taşıdı.

Altın dün, Çin'de talebin arttığına ilişkin işaretler ve dolardaki zayıflığın, Fed'in varlık alımlarını azaltmaya hazırlandığı yolundaki beklentilere ağır basması sonucu, 6 Aralık'ta gördüğü son beş ayın en düşük seviyesinden 1,268 dolara yükseldi ve 20 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Şanghay Altın Borsası'nda, gösterge spot kontratı olan yüzde 99.99 saflıktaki altının işlem hacmi dün 15,224 kilogram ile 28 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı ve yükselişini üçüncü güne genişletti.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analisti Victor Thianpiriya, bugünkü raporunda, "Fiyatlar, Asya talebinin muhtemelen azalacak olması ile birlikte, dünkü ivmesini sürdürmede zorlanabilir," dedi ve "Bunun yanında, gelecek haftaki FOMC toplantısı için zaman daralıyor ve varlık alımlarının azaltılıp azaltılmayacağı sorusu devam ediyor," şeklinde görüş bildirdi.

Tahvil Alımları

Altın bu yıl, ekonomideki iyileşme ile birlikte Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alımlarını azaltabileceği spekülasyonu ile yüzde 25 düştü ve 13 yılda ilk kez yıllık bazda kayba yöneldi. Geçen hafta açıklanan veri, ABD'de tarım dışı istihdamın Kasım ayında tahminlerden daha fazla arttığını gösterdi. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) 17-18 Aralık'ta toplanacak.

Şubat vadeli altın kontratları, dünkü seviyesi olan ons başına 1,261.10 dolardan bugün 1,260.10 dolara geldi. Fiyatlar dün yüzde 2.2 ile 17 Ekim'den bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. İşlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 76 altındaydı.

Spot gümüş dünkü seviyesi olan ons başına 20.4056 dolardan 20.3792 dolara geldi. Metal dün 20.4368 dolar ile 20 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Platin yüzde 0.2 düşüşle ons başına 1,387.75 dolara inerken, palladyum fazla değişmeyerek ons başına 738.23 dolarda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)