E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dalgalı seyrediyor!---

Altın dalgalı seyrediyor!

Altın dalgalı seyrediyor!
02 Nisan 2013 - 12:53 borsagundem.com

Altın, borç krizinin derinleşebileceği endişesini dengelemesi ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor

Altın, yavaşlayan fiziki talebin, Avrupa'da borç krizinin derinleşebileceği endişesini dengelemesi ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor. Gümüş dün "ayı piyasasına" yaklaşmasının ardından fazla değişmedi.
Güney Kıbrıslı yetkililer, bu haftaki Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısı öncesi, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri ile biraraya gelerek, kurtarma paketinin koşullarının yumuşatılmasına çalışacak. The U.S. Mint'in internet sitesindeki verilere göre, "American Eagle" adı verilen altın sikke satışı geçen ay 62,000 ons seviyesinde kaldı. Satışlar Şubat ayında 80,500 ve Ocak ayında 150,000 ons olarak gerçekleşmişti. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın miktarı, Bloomberg News'un derlediği verilere göre, bu yıl yüzde 6.9 azaldı.
Cenevre'de altın rafinerisi MKS (Switzerland) SA'nın döviz ve metal işlemleri başkanı Bernard Sin, "Hiçbir yerde çok fazla fiziki talep yok," dedi ve "Çok fazla belirsizlik var ve bu durum devam edecek," şeklinde görüş bildirdi.
Spot altın Londra'da fazla değişmeyerek yerel saat ile 09:53'te ons başına 1,599.91 dolarda kaldı. Fiyatlar güniçinde yüzde 0.3 kadar yükseldi ve yüzde 0.1 kadar düştü. Haziran vadeli altın kontratları New York Comex piyasasında yüzde 0.1 düşerek ons başına 1,600.10 dolara geldi. vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırda, son 100 günün ortalamasının yüzde 48 altındaydı.
Altının Mart ayındaki yüzde 1.2'lik çıkışı Eylül ayından bu yana ilk aylık yükseliş olurken, metal 2001 yılından bu yana ilk kez iki çeyrek üst üste kayıp yaşadı. Fiyatlar, 12 yıl üst üste yükseldikten sonra, ABD ekonomisindeki güçlenmenin Fed2i teşvikleri daraltmaya yönlendirebileceği endişesi ile bu yıl yüzde 4.6 düştü.
Güney Kıbrıs hükümeti, ülkenin iki büyük bankası Bank of Cyprus Pcl ve Cyprus Popular Bank Pcl'deki sigortasız mevduatlara vergi getirilmesi konusunda anlaşma sağlanmasının ardından almaya hak kazandığı 10.0 milyar euroluk (12.8 milyar dolar) kurtarma paketi için gereken hedeflere ulaşmak için verilen süreyi uzatmaya çalışıyor.
Spot gümüş dün 27.89 dolar ile 16 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün Londra'da yüzde 0.1'den az bir düşüşle ons başına 28.03 dolara geldi. 28.007 doların altında bir kapanış, 4 Ekim'de görülen zirveden yüzde 20 düşüşü işaret ediyor ve bu durum "ayı piyasası" olarak adlandırılıyor. Palladyum yüzde 0.8 düşerek ons başına 775.15 dolara gerilerken, platin yüzde 0.2 kayıpla ons başına 1,592 dolara indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)