E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dalgalı seyrediyor---

Altın dalgalı seyrediyor

Altın dalgalı seyrediyor
24 Mayıs 2013 - 10:11 borsagundem.com

Altın birbirini dengeleyen faktörlerin etkisi ile dalgalı bir seyir izliyor

Altın, Fed'in rekor büyüklükteki teşvikleri sürdüreceği beklentisinin, yatırımcı varlıklarında süregelen azalmayı dengelemesi ile birlikte, kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalanıyor. Fiyatlar son bir ayın en iyi haftasını geçirmeye hazırlanıyor. Spot altın, gün içinde yüzde 0.3 düşüp yüzde 0.5 değer kazandıktan sonra, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 14:18'de, ons başına 1,389.20 dolarda kaldı. Sarı metal bu hafta yüzde 2.3 yükseldi ve 26 Nisan'da biten haftadan bu yana en iyi  haftalık performansına hazırlanıyor. Spot gümüş yüzde 0.3 düşerek, ons başına 22.54 dolarda kaldı. Altın, hisse senetlerinin ralli yapması ve Fed'in teşvikleri azaltabileceği endişesi ile bazı yatırımcıların altının değer koruma özelliğine olan inancını yitirmesi ile birlikte, geçen ay ayı piyasasına girdi ve bu yıl yüzde 17 değer kaybetti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke, 22 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, faizlerin artırılması ya da tahvil alımlarının erken sonlandırılmasının ekonomik toparlanmayı tehlikeye sokabileceğini söyledi. Altın, Fed'in borçlanma kağıdı alımlarında merkez bankalarına öncülük etmesi ile birlikte, 2008'den bu yana yüzde 58 yükseldi. Melbourne'de aracı kurum Forex Capital Trading Pty araştırma müdürü Steven Dooley, "Bernanke'nin büyük endişesi parasal genişlemenin erken sona erdirilmesi," dedi ve "Piyasa, parasal genişlemenin önceden düşünüldüğü kadar erken sona erdirilmeyeceğine inanıyor" şeklinde yorumda bulundu. Altın destekli exchange traded fonlardan (ETF) altın çıkışları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu yıl 467 tona yükseldi ve önceki iki yıldaki girişlerin toplamını aştı. Dünyanın en büyük altın destekli ETF'si SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, dün 1,018.57 tona düşerek Şubat 2009'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.
Spot platin, ETF varlıklarının 61.82 ton ile rekor seviyeye çıkmasının ardından, yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,455.85 dolara indi. Palladyum yüzde 0.3'lük kazançla ons başına 739.15 dolara çıktı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)