E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın değer kaybediyor---

Altın değer kaybediyor

Altın değer kaybediyor
29 Kasım 2011 - 08:17 borsagundem.com

Moody's'in Avrupa'daki 87 bankayı uyarmasının ardından dolar desteklenirken altın değer kaybediyor

Moody's Yatırımcı Servisi'nin Avrupa'nın borç krizi sebebiyle bankaların notunu kırabileceği uyarısının ardından Avrupa'ya dair endişelerin artmasıyla dolar güçlenirken altın zayıfladı.
Külçe altının onsu yüzde 0.3 değer kaybettikten sonra Singapur'da yerel saatle 12.24'te 1,710.82 dolardan işlem gördü. Altın, dün ise yüzde 1.7 kadar değer kazandı. New York Comex'teki şubat teslimli altın vadelilerinin onsu pek fazla değişim göstermeyerek 1,714.30 dolar oldu.
"Altın ve gümüş fiyatlarında güçlü doların yanında düşük likidite ve volatilite artışı da rol oynuyor." diyen Societe Generale SA emtia stratejisti Jeremy Friesen,"Normalde kar satışları yılın sonuna doğru gerçekleşir ama her ne kadar henüz erken olsa da kar satışı sezonu da açılmış olabilir." yorumunda bulundu.
Moody's Yatırımcı Servisi'nin 15 Avrupa ülkesindeki 87 bankanın notunu kırabileceğini açıklamasının ardından euro, Dolar karşısında değer kaybetmeyi sürdürüyor. Almanya'nın tahvil satışında yaşadığı hayalkırıklığının ardından İtalya ve Belçika bugün tahvil ihalesine gidecekler. Bloomberg'in derlediği verilere göre ETF'deki altın varlıkları dün 2,351 metrik ton ile rekor kırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)