E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın değer kaybetti---

Altın değer kaybetti

Altın değer kaybetti
03 Mayıs 2011 - 09:34 borsagundem.com

Bin Ladin'in ölümünün piyasalarda yarattığı etkiyle altın değer kaybetti, gümüş kaybını genişletti

Usama Bin Ladin'in öldürüldüğü haberinin ardından dolar, alternatif yatırım aracaı olan kıymetli metallerin önünü keserek güçlenmeye başladı; altın üst üste iki gün değer kaybetti. CME Group 26 nisan tarihinden beri üçüncü kez nakit mevduatta artırım yaptığını açıkaldıktan sonra gümüş vadelileri de ikinci gününde düşüş gösterdi.
Spot altın yüzde 1.3 kadar değer kaybederek onsu Singapur saati ile 10.23'te 1,525.45 dolardan işlem gördü. Altının onsu dün rekor kırarak 1,540.05 dolardan işlem görümüştü. Dün tğm zamanların zirvesine yükselen haziran vadeli külçe altın New York'ta yüzde 2.6 kadar düşüşle 1,516.20 dolara geriledi.
2008'deki en düşük seviyesinden sıçrayan Dolar, 6 majör para birimi karşısında ikinci gününde de yükseliş kaydetti. Bu yükselişe El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in Pakistan'da öldürüldüğü haberinin açıklanması neden gösterliyor.
ANZ Banking Group emtia araştırma müdürü Mark Pervan konuyla ilgili "Usame Bin Ladin'in ölümü ile doların yükselişi güvenli bölge yaratıyor" yorumunda bulundu.
CME Group'un brokerlara vadeli işlem yapmak üzere yatırılması gereken minimum miktarı kontrat başına 14,513 dolardan 16,200 dolara yükselttikten sonra temmuz teslimli gümüşün onsu yüzde 5 kadar değer kaybederek 43.805 dolardan işlem gördü. İşlem bugün mesai bitiminden itibaren geçerli olacak. Temmuz kontratı ise yüzde 3.2 değer kaybederek onsu 44.63 dolardan işlem gördü.
Borsanın 29 nisan tarihindeki seansın kapanışından beri marjları yüzde 13 artırmasının ardından vadeliler dün yüzde 13 kadar değer kaybetti. Borsa ayrıca marjları 26 nisan tarihinin kapanışında da yükseltmişti. Gümüş dün 1 aralık 20008 tarhinden beri en büyük düşüşünü gösterek yüzde 8.5 değer kaybettikten sonra bugün yüzde 2 daha gerilyerek 44.6975 dolar seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)