E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın değer kaybetti---

Altın değer kaybetti

Altın değer kaybetti
09 Mayıs 2013 - 13:40 borsagundem.com

Altın ETF'lerden çıkışın sürmesi ve diğer emtiadaki düşüşle birlikte değer kaybetti

Altın, SPDR Gold Trust'taki altın varlıklarının uzun süredir devam eden düşüşünü sürdürmesi ve Çin'de üretici fiyatlarının beklenenden daha fazla gerilemesi sonrası emtia grubundaki düşüşler ile birlikte, son iki haftanın en hızlı çıkışını yapmasının ardından değer kaybetti.
Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün yüzde 0.6 gerileyerek 1,051.47 tona indi. Fon'daki altın miktarı, böylelikle, 22 gün ard arda düşerek Mart 2009'dan bu yana en düşük seviyesine indi. Altın dün, dünyanın en büyük iki altın kullanıcı ülkesi Hindistan ve Çin'de fiziki talebin artmakta olduğuna ilişkin işaretlere bağlı olarak yüzde 1.5 yükseldi ve 25 Nisan'dan bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirdi. 24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi bugün yüzde 0.4 geriledi.
Londra'da Nomura International Plc analisti Saeed Amen, "Son birkaç gündür, altının bir bantta konsolida olduğunu görüyoruz. Fiyatlar 1,430 doalrı aşağı yönde kıramıyor, ancak 1,480 civarındaki zirveyi de aşmakta güçlük çekiyor," dedi ve Birbirini zırrı iki güç var. Bunlardan biri, ETF varlıkalrında süregelen azalma, diğeri ise Asya'daki talebin fiyatlara desteğe yardımcı olmadı" değerlendirmesinde bulundu.
Spot altın yüzde 0.2 kayıpla, Londra saati ile 10:30'da, ons başına 1,470.56 dolara indi. Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 düşerek ons başına 1,469.40 dolara geriledi.
Altın, tüm dünya hisse senetlerinin göstergesi MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin yüzde 11 yükselmesi ile birlikte, bu yıl ayı piyasasına girerek yüzde 12 kaybetti. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi dün rekorunu beşinci güne taşıdı ve Stoxx Europe 600 Endeksi Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. İngiltere Merkez Bankası'nın bugünkü toplantısında, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, politika faizini tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0.5'te tutması bekleniyor.
Equity Trustees Ltd. şef yatırım yetkilisi George Boubouras, Bloomberg Television'a yaptığı değerlendirmede, merkez bankaları tarafından alınan faiz kararlarını işaret ederek, "Düşük faizler ile birlikte, risk arama artıyor," dedi ve "Bu durum genelde sizi risk varlıklarına itiyor" şeklinde görüş bildirdi.
Spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 24.031 dolara çıktı. Spot palladyum fazla değişmeyerek ons başına 694.61 dolarda kalırken, platin yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1,505.10 dolara geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)