E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın denge arayışında---

Altın denge arayışında

Altın denge arayışında
08 Kasım 2016 - 07:42 borsagundem.com

Altın son bir ayın en keskin düşüşünü gösterdikten sonra, kayıplarını 1280 seviyesinde durdurdu

Altın, Amerikalıların başkanlık seçimleri için sandık başına gitmeye hazırlanması ile birlikte, Goldman Sachs Group Inc.'nin Hillary Clinton'ın Beyaz Saray için şansının Donald Trump'tan daha yüksek olduğunu işaret etmesinin ardından, son bir ayın en keskin düşüşünü gösterdikten sonra, bu kaybını korudu.

Spot altın, Pazartesi günü, altın, Clinton'ın kazanma şansının arttığına ilişkin spekülasyonlar ve bunun sonucu güvenli liman alımlarının azalması sonucu yüzde 1.8 ile 4 Ekm'den bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdi. Altın 1280 seviyesinden gerçekleştirdiği kapanışın ardından yeni güne hafif alımla başladı. Altın şu saatlerde ons başına uüzde 0.14 kazançla 1282.68 dolardan işlem görüyor.

Aralarında Max Layton'ın bulunduğu Goldman analistleri, Salı günkü altın raporunda, "Ekonomistlerimiz, Trump'ın eyaletlerin büyük bölümünde, özellikle Clinton'ın tersine, kapatması gereken önemli anket açıkları olduğunu düşünüyor," dedi ve "Demokrat adayın Colarado, Nevada ya da Kuzey Carolina gibi önde gittiği ve çok rekabetçi olan eyaletlerden birini kazanması ve diğer eyaletlerdeki üstünlüğünü sürdürmesi gerekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Altın son haftalarda, Fed'in 2016 yılının ilk faiz artırımına çok yaklaşmasına karşın, yatırımcıların ABD seçim kampanyasını izlemeleri ile birlikte dalgalandı. Trump'ın lehine olan gelişmeler, güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebi artırıyor ve altın da bundan faydalanıyor. Altın, Pazartesi günü, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Clinton'ın e-postakullanımı konusunda suçsuz olduğunu açıklaması ve bunun sonucu doların değer kazanmaso ile birlikte geriledi. Goldman Sachs, altının üç ve altı aylık görünümünü 1,280 doalrda tuttu ve 12 aylık görünümünü 1,250 dolara düşütdü.

Layton, "Son günlerde, atın fiyatları artan bir şekilde, Trump'ın zaferine ilişkin ihtimalin artması ile doğru orantılı hareket ediyor," dedi ve "Ancak ekonomistlerimiz Clinton'ın kazanacağını düşünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çin'de, Şanghay Altın Borsası'nda işlem gören yüzde 99.99 saflıktaki altının gramı yüzde 0.5 düşerek 280.1 yuana (ons başına 1,285.08 dolar) kadar indi.

Küresel piyasalarda, spot gümüş, Pazartesi günü yüzde 1.3 düştükten sonra yüzde 0.3 yükseldi. Platin yüzde 0.2 yükselirken, palladyum yüzde 0.6 geriledi.

Seçim sonucunda hangi yatırım aracı yükselecek

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)