E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın desteğini koruma çabasında---

Altın desteğini koruma çabasında

Altın desteğini koruma çabasında
14 Temmuz 2016 - 07:47 borsagundem.com

Altın piyasalarda artan risk iştahı ile azalan talebine rağmen seviyelerini koruma çabasında

Brexit ile ilgili belirsizliklerin yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlaması ve Japonya'da mali teşvik beklentilerinin güçlenmesi küresel piyasalarda risk alma iştahını artırıyor. Artan risk alma isteğinin altına yansıması ise talep azalması şeklinde oluyor.

Haftanın ilk iki işlem gününde satıcılı bir seyir izleyen altın dün günün ilk saatlerinde 1327 desteğine kadar çekilip bu seviyeden toparlanmaya başladı ve gün boyunca dalgalı seyir izledi. Yeni günde 1347 dolara kadar yükselen ons altın şu saatlerde tekrar yüzde 0.36 gevşeyerek 1337 seviyesinden işlemlerini sürdürüyor.

Analistlere göre teknik olarak son zamanlarda devam eden satış baskısının sürmesi halinde 1335 desteğinin altında kalıcılık sağlanması önemli, bu seviyenin geçilmesi 1327 desteğine hareketi beraberinde getirebilir. Ancak daha uzun süreli bakıldığında 1305 desteğinin altında kapanışlar görülmediği sürece altın fiyatlarında yükseliş eğiliminin devam etme olasılığı oldukça güçlü. Bu seviyelerden gelebilecek tepki alımlarında ise 1344 ve 1350 dirençleri takip edilmeli.

Altın bu yıl, İngiltere'deki referandumda Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararının çıkması ile finans piyasalarında meydana gelen kargaşa ve yavaşlayan ekonomik büyümenin güvenli liman niteliğindeki varlıklara olan talebi güçlendirmesi sonucu yüzde 26 ralli yaptı. Merkez bankaları ve hükümetlerin teşvikleri artıracağı spekülasyonu ile birlikte hisse senedi piyasalarında risk iştahı bir miktar arttı, ancak petrolde dün görülen güçlü düşüş altına dönüşü biraz destekledi.

Yatırımcılar, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin teşvik planlarının detaylarını bekliyor ve Japonya Merkez Bankası'nın daha fazla gevşemeye gideceğini öngörüyor. Yatırımcılar ayrıca, İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günkü toplantısında faiz indirimine gidip gitmeyeceğine bakıyor.

Petrol kayıplarını telafi etmeye çalışıyor

 

Türk hisse senetlerine azalan risk dopingi

 

Piyasalarda yükseliş hız kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)