E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dibine indi!---

Altın dibine indi!

Altın dibine indi!
21 Kasım 2011 - 17:56 borsagundem.com

Dolardaki yükselişin yatırımcıların metal talebini sekteye uğratmasıyla altın fiyatları üç haftanın en düşük seviyesini gördü

Yükselen doların altına olan talebi azaltmasıyla metal 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi ve geçen haftaki kayıplarını genişletti.
Almanya'daki Quantitative Commodity Research'in sahibi olan Peter Fertig, güçlenen doların altın için negatif olduğunu bildirdi. Fertig, "Bu seviyelerde düşük fiyatlardan yararlanmak isteyenler olabilir ancak ben altında daha fazla düşüş olmasını bekliyorum" ifadelerini kullandı.
Spot altının onsu 22.65 dolar veya yüzde 1.3 geriledi ve 1,701.30 dolarla 1 Kasım'dan beri en düşük seviyeye indi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 3.6 oranında düşüş kaydetmişti.
Aralık teslim altının onsu New York Comex'te yüzde 1.1 düşerek 1,706.90 dolardan işlem gördü.
Londra'daki TheBullionDesk.com'da analist olan James Moore bugünkü bir raporunda, "Diğer sektörlerdeki kayıpları telafi etme isteği kısa vadede altına baskı yapabilir" ifadesini kullandı. Moore'a göre 50 ve 100 günlük hareketli ortalamanın altına düşülmesi metali, 1,680 dolara kadar taşıyabilir.
ABD'li yetkililerin bütçe kesintileri konusunda uzlaşamayacağına dair sinyallerle bugün dolar euro karşısında yükselirken Avrupa borsalarında da satışlar görülüyor. İspanya'da dün yapılan erken genel seçimlerde sağ görüşlü Halk Partisi tarihi bir zafer kazanarak tek başına iktidara geldi. ETP destekli altın varlıkları ise rekor seviyeye yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)