E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dipten yükselişe geçti---

Altın dipten yükselişe geçti

Altın dipten yükselişe geçti
25 Mart 2013 - 09:43 borsagundem.com

Güney Kıbrıs'ın anlaşmaya varmasıyla bir haftanın dibine gerileyen altın, alımlarla yükseliyor.

Güney Kıbrıs yönetiminin AB ve IMF ile bir kurtarma planı üzerinde anlaşmaya varması altın fiyatlarında düşüşe neden oldu.
Geçtiğimiz hafta Güney Kıbrıs'ın ekonomik krizden çıkış için bir çözüm bulamaması yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri altına yönelmesine neden olmuştu.
Bu hafta ise Güney Kıbrıs'ın AB ve IMF ile kurtarma paketi üzerinde anlaşmaları sonrasında altın gerileyerek son yedi günün dip seviyesi olan 1.602,59 doları gördü.
DÜŞÜK SEVİYEDEN ALIMLAR GELDİ
Spot altın daha sonra bu seviyeden özellikle kuyumcular tarafından gelen alımlarla yükselerek 1.608,40 dolar oldu.
Phillip Futures yatırım analisti Joyce Liu, "İnsanlar zamanla krizin çok da büyük bir olay olmadığını anladılar. Sonuçta Güney Kıbrıs çok küçük bir ekonomi" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOLAR YÜKSELECEKSE BORSADA KALANIN VAY HALİNE25 Mart 2013 09:54

    YA İNGİLTER,PORTEKİZ,İTALYA DA DA BAZI OLUMSUZLUKLAR GÜNDEME GELİRSE DİYE KAOS TEORİSİNE GÖRE ALTINI YÜKSELTMEK İSTEYEBİLİRLER AMA ALTIN FAZLA GİDEMEZ,AB'DE BANKA AÇIKLARI,NAKİT İHTİYAÇLARI ALTIN MANÜPLASYONUNA FAZLA İZİN VEREMEZ.SONUÇTA BU KIŞ ABD FAİZ ARTIŞ TEHLİKESİ TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEĞİNDEKİ BORSA ENDEKSLERİ İÇİN EN BÜYÜK RİSKİ DE TAŞIMAKTADIR.MALUMDUR ZİRVEDEYKEN SAT ÇÖKMÜŞSE AL TEORİSİ BORSALARDA BECEREBİLENLER İÇİN ÇOK KARLI, TERSİNİ YAPANLAR İÇİNSE ÇOK ZARARLI BİR HAREKET BECERİSİ/BECERİKSİZLİĞİDİR.