E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dolardaki düşüşün ardından kazancını korudu---

Altın dolardaki düşüşün ardından kazancını korudu

Altın dolardaki düşüşün ardından kazancını korudu
26 Temmuz 2018 - 08:52 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD ve AB'nin gümrük tarifeleri konusunda anlaşmaya varmasının ardından doların düşmesinin etkisiyle kazancını korudu

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in müzakere devam ederken yeni gümrük tarifelerini askıya alma konusunda anlaşmaları ve buna bağlı olarak ABD ve Avrupa'nın ticaret savaşının eşiğinden dönmesinin ardından dolarda görülen düşüşten destek aldı ve kazancını korudu.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.6 değer kazanarak bir haftayı aşkın sürenin en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 10:22'de ons başına 1,232.35 dolarda kaldı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.5 gerileyerek 8 Haziran'dan bu yana en düşük kapanışını yaptıktan sonra yatay seyretti.

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, "ABD dolarının değer kaybetmesi altında yükselen fiyatların temel nedeniydi," dedi ve "ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığı halen çözülmemiş durumda ve muhtemelen AB ile ilişkinden çok daha zorlu olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden;

Spot gümüş yüzde 0.1 düşerek ons başına 15.5982 dolara indi.

Platin yüzde 0.4 değer kaybederek ons başına 841.14 dolara geriledi.

Palladyum yüzde 0.5 değer kaybederek ons başına 935.55 dolara düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)