E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, dolardaki sakinleşmeyle düştü---

Altın, dolardaki sakinleşmeyle düştü

Altın, dolardaki sakinleşmeyle düştü
02 Ağustos 2017 - 07:29 borsagundem.com

Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi doların sakinleşmesi ile birlikte düştü

Altın fiyatları, Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi doların sakinleşmesi ve dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıklarının Temmuz ayında 2.4 milyar dolar azalması ile birlikte düştü.

Spot altın Salı günü yatay seyrettikten ve Temmuz ayında yüzde 2.2 yükseldikten sonra, yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 09:41'de ons başına 1,266.61 dolara indi.

IG Asia stratejisti Jingyi Pan, "Cuma günü ABD'de açıklanacak istihdam verisi bir risk olayı ve dikkatleri tekrar ekonominin temel göstergelerine yöneltebilir," dedi ve "Bu veri, iyi çıkması durumunda, altınadaki kazançları sınırlayabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha arttı.

ABD'deCuma günü açıklanacak olan Temmuz ayı tarım dışı istihdamın, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre 180,000 artması bekleniyor. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)