E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dört ayın zirvesinde---

Altın dört ayın zirvesinde

Altın dört ayın zirvesinde
27 Ağustos 2012 - 10:46 borsagundem.com

ABD'den Çin'e MB'lerin ekonomik büyümeyi desteklemek adına teşviğe gidecekleri spekülasyonu altını yükseltiyor

Altın, ABD'den Çin'e merkez bankalarının ekonomik büyümeyi desteklemek adına teşviğe gidecekleri spekülasyonu ve yatırım varlıklarının rekorunu genişletmesi ile dört ayın yükseğine tırmanıyor. Gümüş altı günün yükseğine çıkarken Haziran ayından beri en iyi performansını sergiliyor.
Spot altının onsu yüzde 0.4 kadar yükselişle 13 nisan tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,676.90 dolara çıktı ve Singapur'da yerel saatle 14.23'te 1,674.45 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar geçtiğimiz hafta yüzde 3.4 tırmanırken 27 haziran tarihinden beri en büyük artışı gösterdi. New York Comex'teki aralık teslimli altının onsu yüzde 0.4 kadar artışla 12 nisan tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,679.30 dolara çıktı.
Çin resmi haber ajansı Xinhua'nın haberine göre Başbakan Wen Jiabao, haftasonu ülkenin yavaşladığna dair emarelerin derinleştiği ve ekonomik hedefleri yakalamak için ihracata yöneleceklerini açıkladı. Bu açıklama Başbakanın geçtiğimiz aylarda yaptığı iç talebe yönelecekleri açıklaması ile çelişiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • güneş27 Ağustos 2012 10:57

    altındaki yükselişin bence tek nedeni Q3misali karşılıksız para basmak yerine altın fiatlarını yükseltip yüksek fiattan altın satacaklar ve bunu şuanda rezerv zengini çin yapacak ,abd yapacak