E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dört nala ---

Altın dört nala

Altın dört nala
11 Haziran 2012 - 17:24 borsagundem.com

Altın mevduatı 1 yılda 13.6 milyar liraya yükseldi

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektöründe altın mevduat hesaplarının son bir yılda 3.1 milyar TL'den 13.6 milyar TL'ye yükseldiğini söyledi.
İş Bankası'nın altın bankacılığı alanında sunduğu ürün ve hizmetlere ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Aral, altın bankacılığında son yıllarda çok ciddi ilerleme kaydedildiğini vurguladı.
Aral, 2004 yılında Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı kararda yapılan değişiklikle birlikte bankalara kıymetli maden mevduatı açabilme yetkisi verildiğini, son yıllardaki gelişmelerle bağlı olarak da altın bankacılığının hızlı bir yükseliş trendine girdiğine işaret ederek, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, toplam altın mevduatı büyüklüğü son 1 yılda 3.1 milyar TL'den 13.6 milyar TL'ye yükselmiştir” dedi.
Altın bankacılığına olan ilgiye paralel olarak banka müşterileri için farklı altın ürünleri geliştirdiklerini dile getiren Erdal Aral, bu kapsamda altın mevduat hesabı, yatırım hesabı, B Tipi altın fonu, anapara korumalı fon gibi alternatifleri sunduklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)