E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın dövizden güç buluyor---

Altın dövizden güç buluyor

Altın dövizden güç buluyor
27 Eylül 2012 - 20:47 borsagundem.com

Altın, merkez bankalarının yeni teşvik önlemleri sonrası dövizlerin zayıflamasıyla güvenli liman özelliğini sürdürüyor

Altın, euro ve İsviçre frankı fiyatlandırmalarında, merkez bankalarının ekonomiyi canlandırma eforlarının dövizlerde zayıflamaya yol açacağı endişeleriyle yükselen talepten dolayı rekor bir seviyeye yükseldi.
Bloomberg tarafından toplanılan verilere göre, spot külçe altının onsu Londra'da 1,379.32 euroya ulaşırken, bu yılki rallisini yüzde 14'e taşıdı.
Dolarla fiyatlanan altın ise bu yılki yükselişini yüzde 13'e çıkararak Londra saatiyle 16:49'da 1,771.30 dolardan işlem gördü, ve Eylül 2011'de ulaştığı bütün zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 7.8 altında seyretti. Sarı metalin onsu bugün 1,667.18 İsviçre frankını görerek rekor kırarken, Hindistan rupeesi rekorunu da bu ayın başlarında kırmıştı.
Normalde dolar üzerinden fiyatlandırılan külçe altın, Fed, Avrupa Merkez Bankası, Çin ve Japon merkez bankalarının hepsinden ekonomiyi teşviğe yönelik hamleler yapılacağı sinyallerinin gelmesiyle 11 yıl üst üste sürdürdüğü kazancını genişletmeye devam ediyor. Güney Kore ve Kazakistan gibi ülkeler ise altın rezervlerini arttırıyorlar.
Mitsubishi Corp. değerli metal stratejisti Matthew Turner, "Merkez bankaları kendi para birimlerini zayıflatarak ekonomilerini canlandırmaya çalışıyorlar ve altın bundan faydalanıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)