E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın Draghi ile yükselişe geçti---

Altın Draghi ile yükselişe geçti

Altın Draghi ile yükselişe geçti
06 Aralık 2012 - 20:32 borsagundem.com

Altın, Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından 4 haftanın en zayıf noktasından tekrar yükseldi

Altın, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin bölge ekonomisini desteklemek adına daha çok faiz indirimine gidilmesi için kapıyı açık bırakmasıyla yükselen talep üzerine dört haftanın en düşük seviyesinden tekrar sıçrayışa geçti.
Draghi bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında ekonomik zayıflığın önümüzdeki yıl da devam edeceğini ifade ederek gösterge faizini rekor düşük seviye olan yüzde 0.75'te tutacaklarını belirtti. Draghi ayrıca Eylül ayında yaptıkları yüzde 0.4 ekonomik daralma tahminini yüzde 0.5'e çıkardıklarını açıkladı. AMB 2013 yılı beklentilerini ise yüzde 0.5'lik büyümeden yüzde 0.3 daralmaya indirirken, 2014 yılı için yüzde 1 genişleme bekleniyor. Altın, geçtiğimiz iki gün boyunca yüzde 1.6'lık düşüş yaşadı.
Chicago'da bulunan FuturePath traderı Frank Lesh, "Faiz oranı kesimi altın için kesinlikle destekleyici bir ihtimal" derken, insanların düşüklere karşı da alım yapıyor olabileceğini dile getirdi.
Şubat vadeli altının onsu New York saatiyle 11:32'de yüzde 0.4 yükselerek 1,700.50 dolara çıktı. Sarı metal dün 1,686 dolara kadar gerilerken, 6 Kasım'dan beri en düşük seviyeyi de görmüş oldu. Morgan Stanley tarafından bugün açıklanan bir rapora göre banka, metalin 2013 yılında yatırım yapılacak en iyi emtia olduğunu dile getirdi. Goldman Sachs ise dün yaptığı açıklamada külçe altının önümüzdeki yıl büyük ihtimalle zirveye çıkacağını ve bir sonraki yıl düşeceğini belirtti.
Mart vadeli gümüşün onsu yüzde 0.5 değer kazanarak 33.13 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)