E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düştükçe düşüyor---

Altın düştükçe düşüyor

Altın düştükçe düşüyor
28 Eylül 2011 - 21:26 borsagundem.com

Avrupalı liderlerin borç krizinin tansiyonunu düşürmek için çaba sarf etmeleri ile altın düşüşe devam, dedi

Temerrüdün sınırındaki Yunanistan'ın küresel büyümeyi korkutması sebebiyle Avrupalı liderlerin bütçe açığını kontrol edebilmek için kuralları sıkılaştırmaları ile altın New York'ta 6 seansın 5'ini düşüşle tamamladı.
Aralık teslimli altın vadelilerinin onsu yüzde 1.3 ya da 21.90 dolar düşüşle New York Comex'te TSİ 19.59'da 1,630.60 USD seviyesine geriledi. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta yüzde 9.6 değer kaybettikten sonra 26 eylül tarihinde 8 temmuzdan beri en düşük seviye olan 1,535 USD'yi gördü.
Avrupa Parlamentosu bugün bütçe ve borç limitini ihlal eden üye ülkelere karşı yaptırım uygulamak üzere oylamaya gitti. Sıkılaştırma denetimi, İspanya ve İtalya'nın Yunanistan ile aynı talihsizliği yaşamasını istemeyen euro bölgesi hükümetleri ve Avrupa Merkez Bankası için daha acil hale geldi. Altın, 6 eylül tarihinde borç krizinin daha da kötü bir şekil alması ile 1,923.70 dolar rekorunu kırmıştı.
“Şu an görünen eğer Avrpa bir çözüm üretirse durumu." diyen FuturePath Trading traderı Frank Lesh, “Korku faktörü bugün için kaçmış gibi, ama her an geri dönebilir." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)