E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüş gösterdi!---

Altın düşüş gösterdi!

Altın düşüş gösterdi!
13 Haziran 2012 - 10:36 borsagundem.com

Altın, üç günlük yükselişin ardından düşüşe yöneldi

Yatırımcının haftasonu gerçekleşecek olan Yunanistan seçimleri öncesi altında satışa gitmesi ile sarı metal üç günlük yükselişini keserek düşüşe yöneldi. Gümüş, paltin ve paladyum da aynı şekilde değer kaybediyor. Yunanistan'ın bu seçimlerinin sonucu aslında ülkenin euro bölgesinde kalıp kalmayacağının da işareti olacak.
Spot altın kazanç ve kayıp arasında dalgalandıktan sonra Singapur'da yerel saatle 13.51'de ons başına 1,609.72 dolardan alıcı buldu. Külçe altın, dün ABD'li politika yapıcıların ekonomiyi desteklemek adına adım atacakları spekülasyonu ile dolar gerilemesi ile yüzde 0.8 değer kazandı. Altın destekli en büyük ETF olan SPDR Gold Trust'taki varlıklar dün son üç günde ilk kez düşüş yaşayarak 1,274.37 metrik tona geriledi. New York Comex'teki ağustos teslimli altın ise dört günde ilk kez gerileyerek yüzde 0.4 kadar düşüşle 1,607 doları gördü ve 1,610.20 dolar oldu.
Yunanistan'ın 17 haziran tarihinde gerçekleştireceği seçim öncesinde anketler memorandum karşıtı SYRIZA'nın önde gittiğini gösteriyor.  Çin'in en büyük ikinci aracı kuruluşu olan GF Futures Co. analisti Feng Liang konuyla ilgili, "Euro Bölgesi krizini daha da derinleştireceği tahmin edilen Yunanistan seçimlerine günler kala çok az yatırımcı pozisyonunu korumak istiyor. Yatırımcının yakın vakte kadar güvenli liman olarak altını seçti ve şu an kar satışlarına gitmek için uygun bir zaman." yorumunda bulundu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)