E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
18 Eylül 2012 - 09:39 borsagundem.com

Yatırımcısının kar satışına gitmesi ile altın düşüşünü ikinci güne taşıyor

Yatırımcısının kar satışına gitmesi ile altın düşüşünü ikinci güne taşıyor. Platin ve paladyum da değer kaybediyor.
Spot altının onsu Singapur'da yerel saatle 10.29'da 1,756.50 dolardan işlem görmeden önce yüzde 0.4 kadar artışla 1,753.75 dolar oldu. Amerikan Merkez Bankası Fed'in üçüncü tur parasal genişlemeye gitmesinin ardından kıymetli metal 14 eylül tarihinde 29 şubattan beri en yüksek seviye olan 1,778 doları gördü. Külçenin 14 günlük Rölatif Güçlülük Endeksi'nin (RSI) 13 gündür 70 seviyesinin üzerindeydi ki birçok teknik analist bunu düşüşlerin başlayacağı şeklinde yorumluyor.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin euroyu korumak için ne gerkliyse yapacaklarını açıkladığı 26 temmuz tarihinden beri altın yüzde 8.7 değer kazandı. Draghi geçtiğimiz hafta ağustos ayında duyurduğu borçlu ülke tahvillerini satın alma programının detaylarını açıkladı. Avrupa'daki kriz sebebiyle ihracatı etkilenen Çin ise geçtiğimiz hafta büyümeyi desteklemek adına altyapı harcama planlarını onadı. Fed geçtiğimiz hafta aynı zamanda politika faizini 2015'in ortasına dek 0 seviyesine yakın tutacağını açıkladı.
Çin'in en büyük devlet destekli yatırım grubunun birimi Everbright Futures Co makroekonomi stratejisti Sun Yonggang, "Piyasa şu an bitkinlik emaresi gösteriyor ama biz bunu çok sağlıklı bir düzeltme olarak görüyoruz ve yüksek fiyatları görmeye devam edeceğiz. Ayrıca birçok yatırımcı karını nakte, diğer piyasalardaki kayıplarını telafi edebilmek adına çevirdi." yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)