E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
24 Şubat 2014 - 08:56 borsagundem.com

Altın, 3 haftalık artışın ardından rallinin aşırı bulunmasıyla geriledi

Altın, üç haftalık kazancın ardından teknik göstergenin yön değişimi kaydetmesi ve yüksek fiyatların Asya'daki fiziki talebe zarar vereceği endişesiyle düştü. Gümüş, platin ve paladyum da geriledi.

Spot külçe altın yüzde 0.4 kayıpla ons başına 1,318.79 dolar oldu ve Singapur saatiyle 12:31'de 1,321.44 dolardan işlem gördü. Fiyatlar 18 Şubat'ta 31 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olan 1,332.45 dolara ulaştı. 14 günlük göreceli güç endeksi 21 Şubat'ta 68.9 puanı buldu. 

Fed tahvil alımı azaltımına devam ederken, beklentilerden zayıf gelen verilerin ABD toparlanmasının ivme kaybettiği endişelerini arttırmasıyla altın ikinci aylık yükselişine doğru ilerliyor. Çetin kış şartlarının etkisiyle, ABD'de ikinci el konut satışları Ocak ayında bir senenin en düşük seviyesine geriledi. Ukrayna ve Tayland'daki ölümcül protestolar, teşvik azaltımıyla zaten güç kaybetmiş gelişen piyasa varlıklarına daha da zarar verdi. 

"ABD'den gelen verilerin gerçekten kış şartlarından mı zayıf olduğunu yoksa yatırımcıların endişelenmesi gereken bir durum olup olmadığını hala göreceğiz," diyen Şanghay merkezli Everbright Futures Co.'nun makroekonomik stratejisti Sun Yonggang, "Altın gelişen piyasalardaki risklerden giriş alıyor ama gittikçe aşırı alış gözüküyor. Yüksek fiyatlar, talebin en hassas olduğu bölüm olan fiziki alıcıları caydırıyor," şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)