E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
29 Nisan 2014 - 07:50 borsagundem.com

Altın, Amerikan Merkez Bankası Fed'in toplantısının öncesinde kaybını 2. güne taşıyor

Altın düşüşünü ikinci güne taşırken aylık kazancını ise tırpanlıyor. Altının değer kaybında yatırımcının kar satışlarına gitmesinin ve Fed'in varlık alımlarını azaltacağına dair spekülasyonların etkisi mevcut. Fed iki günlük politika toplantısına bugün başlıyor.

Spot altının onsu yüzde 0.2 kadar düşüşle 1,293.77 dolara kadar gerilemesinin ardından TSİ 07.37'de yüzde 0.28 kayıpla 1,295.30 dolardan alıcı buldu. Bloomberg veri tabanına göre fiyatlar Mart ayında yüzde 3.2 düşmesinin ardından bu ay ise yüzde 0.9 yukarıda seyrediyor.

Altın, 2013 yılında Amerikan Merkez Bankası Fed'in dünyanın en büyük ekonomilerinin toparlandığı gerekçesi ile varlık alım programını azaltacağı beklentilerinden dolayı 12 yıllık kazanç serisini kırarak yüzde 28 kayıp vermişti. 2 gün sürcek para politikası toplantısına bugün başlayan Amerikan Merkez Bankası, son 3 toplantıda varlık alımında azaltım kararı açıklamıştı. Merkez'in varlık alımında bir 10 milyar dolar daha azaltarak miktarı 45 milyar dolara çekeceği tahmin ediliyor. Altın dün Ukrayna - Rusya - Batı üçgeni tansiyonu ile 2 haftanın yükseğine kadar çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)