E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
14 Temmuz 2014 - 08:28 borsagundem.com

Altın, bazı yatırımcının fiyatlardaki yükselişin abartılı olduğunu düşünmesi ile 4 ayın yükseğinden geriliyor

Altın 4 ayın yükseğinden geriliyor. Altının düşüşünde bazı yatırımcıların 6 haftalık kazanç serisininin ardından yükselişi abartılı bulması ve Golman Sachs Group'un fiyatların düşeceği ile ilgili öngörüsünün etkisi mevcut. Gümüş, platin ve paladyum da altın gibi değer kaybediyor. 

Külçe altının onsu yüzde 0.6 kadar kayıpla 1,331.22 dolara geriledi ve Singapur saati ile 12.43'te 1,332.69 dolardan işlem gördü. Altın, 10 Temmuz tarihinde 19 Mart tarihinden bu yana en yüksek seviye olan 1,345.17  doları görürken kazancını da üst üste 6. haftaya taşımış oldu.

Altın, dünyada jeopolitik tansiyonun artması ile bu yıl yüzde 11 değer kazanırken altının 14 günlük RSI'ı 70 seviyesinin üstüne çıkmasını 11 Tewmmuz tarihinde 2. gününe taşıdı. Israil'in Hamas'a yönelik düzenlediği Koruyucu Hat Operasyonu 7.  gününe girerken Ukrayna hükümet güçleri ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çatışmalar şiddetlendi. Goldman Sachs'a göre toparlanmanın ilgi görmesi ile altın bu yıl düşüş yaşayacak.

INTL FCStone analisti Edward Meir konu ile ilgili “Jeopolitik endişeler ajandanın en üst sırasına yerleşti. Biz bu hafta bir türlü kapanmayan jeopolitik yaraların biraz daha kaşınması ile bir miktar daha yukarı yönlü hareket bekliyoruz." yorumunda bulundu.

İsrail,  3 Yahudi gencin kaybolduktan günler sonra ölü bulunmasının ardından Hamas'ı sorumlu tutarken Gazze'ye de Koruyu Hat operasyonu başlattı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hükümeti Ukrayna'daki bombardımandan sorumlu tutuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)