E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
01 Kasım 2012 - 21:21 borsagundem.com

Altın, güçlenen doların geçtiğimiz hafta yol açtığı kayıpları bu hafta gelen olumlu verilerin ardından tekrar yaşamaya başladı

Altın vadelileri, dolardaki sıçramanın sarı metale alternatif yatırım olarak talebi düşürmesinin ardından son 3 günün ilk düşüşünü yaşadı.
Dolar, işsizlik başvurularının son üç haftanın en düşük seviyesine gerilemesi ve imalat aktivitesinin beklenenden daha fazla arttığını gösteren verilerin, ekonomik toparlanmaya yönelik sinyalleri güçlendirmesiyle büyük para birimleri sepeti karşısında değer kazandı. Dolar geçtiğimiz hafta yüzde 0.6 yükselirken, altın yüzde 0.7 düştü.
R.J. O'Brien & Associates kıdemli emtia brokerı Phil Streible, "Güçlenen dolar, altının üzerinde baskı yaratıyor. Bugünün kazananı dolar" dedi.
Aralık vadeli altının onsu New York saatiyle 13:40'ta yüzde 0.2 düşerek Comex'te 1,715.50 dolardan işlem gördü. Sarı metal günün erken saatlerinde 1,727.50 dolara kadar çıkarak 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Fiyatlar geçtiğimiz iki gün boyunca yüzde 0.6 yükseldi. Aralık vadeli gümüşün onsu ise yüzde 0.2 düşerek Comex'te 32.248 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)