E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
06 Şubat 2015 - 08:53 borsagundem.com

Altın, ABD'de bugün açıklanacak olan istihdam verileri öncesi, üst üste ikinci haftayı kayıpla geçmeye yöneldi

Altın, ABD'de faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretler verebilecek istihdam verisi öncesi, son üç ayda ilk kez iki hafta ard arda düşüş göstermeye yöneldi.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,264.82 dolardan, Singapur saati ile 12:24'te, 1,266.15 dolara geldi. Metal, geçen hafta yüzde 0.8 düştükten sonra, petrol fiyatlarındaki sıçramaların hisse senedi piyasalarına alım getirmesi ile birlikte, bu hafta yüzde 1.4 daha geriledi. 

Bugün ABD'de açıklanacak olan verilerin, işverenlerin Ocak ayında istihdamı artırmaya devam ettiğini göstermesi ve buna bağlı olarak, Avrupa'dan Asya'ya, merkez bankalarının yavaşlayan büyüme ve deflasyonla mücadele için adımlar attığı bir ortamda, Fed'in borçlanma maliyetlerini yükseltmesi için durumu güçlendirmesi bekleniyor. Farklılaşan para politikaları ve Yunanistan'daki belirsizlikler altında volatilitenin artmasına neden oldu. 100 günlük süre için volatilite ölçümü, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Şubat 2014'ten bu yana en yüksek seviyesinin yakınında. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)