E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
24 Mart 2015 - 09:01 borsagundem.com

Altın, ABD faizine ilişkin beklentiler ve güçlenen doların etkisiyle iki haftanın zirvesinden gevşedi

Altın, yatırımcıların dikkatlerini ABD'deki faiz artırımlarının olası hızına çevirmeleri ve doların değer kazanması ile birlikte, iki haftanın en yüksek seviyesinden gevşedi. Gümüş son beş günde ilk kez değer kaybetti. 

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,185.53 dolara kadar indikten sonra , Singapur saati ile 12:31'de, 1,185.79 dolara geldi. Fiyatlar Pazartesi günü 1,191.71 dolar ile 6 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Metal geçen hafta yüzde 2.1 ile Ocak ayından bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. 

Altın geçen hafta, Fed Başkanı Janet Yellen'ın, toplantı sonrası yapılan açıklama metninden sıkılaştırma durumunda sabırlı olunacağı taahhüdünün çıkarılmasına karşın, politika yapıcıların faiz artırımlarında acele etmeyeceğini işaret etmesinin ardından, üç ayın en düşük sevviyesinden yükseldi. Dolar Salı günü, ABD'de açıklancak olan enflasyon verileri öncesi, yükselerek, iki günlük kaybını durdurdu. San Francisco Fed Başkanı John Williams, politikanın sıkılaştırılmasına ilişkin tartışmanın yıl ortasında yapılması gerektiğini söyledi.

Morgan Stanley, Salı günkü raporunda, "Enflasyonun düşüklüğü, Avrupa'da gerçekleşmekte olan finansal istikrar ve ABD'deki güçlü ekonomik faaliyet, bunların tümü altın için aşağı yölü faktörler," dedi ve "Güçlü dolar ve Fed'in faiz artırma riski altın fiyatlarını aşağı çekiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü, geçen hafta yüzde 2.2 ile Ekim 2011'den bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdikten sonra, yüzde 0.3 yükseldi. Altın genellikle dolar ile ters yönde hareket ediyor.

ABD'de bugün açıklanacak olan Şubat ayı tüketici fiyatları endeksinin manşet verisinin, Ocak ayındaki düşüşün ardından, ılımlı bir yükseliş göstermesi bekleniyor. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, manşet verinin yüzde 0.2 ve çekirdek verinin yüzde 0.1 artması bekleniyor. Bu yıl oy hakkına sahip olan Williams, Sydney'de bugün yaptığı konuşmada, enflasyon trendinin ortalamada yüzde 1.5 seviyesinde gittiğini söyledi.

Nisan vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 düşerek ons başına 1,185.40 dolara geldi.

Spot gümüş yüzde 0.6 düşüşle ons başına 16.8803 dolara geriledi ve dört günlük rallisini sona erdirdi. Spot platin yüzde 0.3 geri çekilerekons başına 1,143.75 dolara inerken, palladyum yüzde 0.5 kayıpla ons başına 773.50 doalra geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)