E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın düşüşe geçti---

Altın düşüşe geçti

Altın düşüşe geçti
03 Nisan 2015 - 09:24 borsagundem.com

Altın, ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesi hafifçe geriledi

Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,197.25 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 13:00'te 1,200.60 dolara geldi. 

Fiyatlar bu hafta yüzde 0.2 yükselerek üçüncü haftayı da kazançla geçmeye ve 23 Ocak'tan bu yana en uzun haftalık çıkış serisini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bugün ABD, Avustralya, Hong Kong, Singapur ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu bazı önemli piyasalar tatil nedeniyle kapalı.

Ekonomistler, ABD'de bugün TSİ 15:30'da açıklancak olan Mart ayı tarım dışı istihdam verisinin 245,000 artmasını ve işsizlik oranının yaklaşık yedi yılın en düşük seviyesinde kalmasını bekliyor. 

New York'ta HSBC Securities (USA) Inc. analisti James Steel, bilgilendirme notunda, "Kar realizasyonu eğilimi, bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi öncesi, dünyanın önde gelen altın piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu bir ortamda, daha da genişleyebilir," dedi ve "İstihdam verisinin güçlü çıkmasının muhtemelen aşağı yönde daha büyük etkisi olacak" şeklinde görüş bildirdi. 

Şanghay Altın Borsası'nda, yüzde 99.99 saflıktaki altının gram fiyatı yüzde 0.5 gerileyerek 239.23 yuana indi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi fazla değişmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)